Danmark

Nu skal mobilhullerne lukkes

Kommuner og telebranchen indleder et tættere samarbejde for at komme manglende mobildækning til livs.

Nu skal mobilhullerne lukkes

Det er ikke kun langt ude på landet, man pludselig risikerer, at mobiltelefonen ikke kan få kontakt til omverdenen.

I hele 72 af landets 98 kommuner kender man til problemet, men nu skal mobilhullerne lukkes. Så vidt muligt i hvert fald.

Det har staten, telebranchen, kommunerne og regionerne givet hinanden håndslag på.

Mandag mødtes repræsentanter for samtlige 19 kommuner i Region Midtjylland med telebranchen og Erhvervsstyrelsen for at indlede et tæt samarbejde om at få løst problemet.

- Nu er det slut med at sidde og bare kræve af hinanden, siger Jakob Willer, direktør for Telekommunikationsindustrien, til Ritzau fra en mobiltelefon.

- I dag har vi taget hul på en konstruktiv dialog, og jeg ved, at der i dag er indgået en masse aftaler mellem kommuner og teleselskaber om opfølgende møder, siger han.

Selskaberne vil investere seks en halv milliarder kroner i udbygning af mobilnettet over de kommende tre år. Samarbejdet mellem kommuner og telebranchen skal sikre, at borgerne får så meget for penge som muligt.

- Når man skal prioritere, hvor man skal sætte mobilmaster op, skal man tage hensyn til særlige krav om skovbeskyttelseslinjer, kirkebeskyttelse, kystbeskyttelse, fredede arealer og så videre. Så der er en masse detaljer, vi er nødt til at snakke om, siger Jakob Willer.

Dagens møde, som blev afholdt i Laugesens Have i Videbæk, var det første af i alt fem dialogmøder i de fem regioner.

De øvrige møder finder sted i Esbjerg den 9. oktober (Region Syddanmark), Frederiksværk den 25. oktober (Region Hovedstaden), Vordingborg den 12. november (Region Sjælland) og Frederikshavn den 21. november (Region Nordjylland).

På trods af indsatsen, kan Jakob Willer ikke love, at mobildækningen nogensinde vil nå 100 procent.

- Men vi kan komme meget tæt på, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.