Nu slipper syge børn for lang køretur

Regionshospital Nordjylland i Thisted åbner et ambulatorium for børn og unge 23. oktober

Lone Lærke Krog
Forventningen er, at der fremover på årsbasis vil være 750 patientforløb i børne- og ungeambulatoriet i Thisted. Arkivfoto
12. oktober 2017 13:15 - Opdateret 12. oktober 2017 13:37

THY-MORS: Regionshospital Nordjylland indvier 23. oktober et børne- og ungeambulatorium på sygehuset i Thisted.

Det nye ambulatorium bemandes af specialuddannede børne- og ungelæger fra Regionshospital Nordjylland i Hjørring, som tre dage om ugen vil tage imod patienter.

Man forventer, at der i det nye afsnit forventeligt vil være 750 patientforløb for børn og unge patienter i Thy, Mors og Jammerbugt kommuner hver eneste år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Regionshospital Nordjylland.

Hospitalsdirektør Henrik Larsen siger, at det nye ambulatorium bliver en af fem kernefunktioner på sygehuset i Thisted, der er en del af regionsrådets strategi.

- Det er mere end 15 år siden, at der var et børne- og ungetilbud af denne art i Thisted. Og siden da har børn og unge patienter - og deres familier - fra Thy og Mors skullet køre langt ved enhver kontakt. Nu kommer vi i stedet tættere på patienterne, siger Henrik Larsen.

Det er ledende overlæge Elke Longin, der kommer til at stå i spidsen for det nye ambulatorium, og hun har allerede fået positive tilkendegivelser fra forældre.

- Det vil være en stor lettelse for mange familier, hvor forældrene og deres barn tidligere har været vant til at skulle tage fri fra arbejde det meste af en dag, når de skulle på børneafsnittet, fordi det har ligget langt væk, siger Elke Longin.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...