NU/TOP-I-POLITIKEN

Thulesen Dahl underskrev omblæste regnskaber for Dansk Folkeparti
MandagPolitiken
Tophistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.
INFO: Anvendelse af Ritzaus tophistorietjeneste (tidl. Citattjenesten) og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.
**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Det er ikke kun Morten Messerschmidt, der risikerer at få ørerne i maskinen på grund af de seneste anklager om misbrug af EU-midler. Også den øvrige del af DF-ledelsen, anført af partiformand Kristian Thulesen Dahl, kan blive en del af balladen, skriver Politiken tirsdag. Formanden har personligt sat sin underskrift på de regnskaber, hvoraf det normalt skal fremgå, hvis partiet har fået støttekroner.
»Hvis der er tale om støtte, skal den selvfølgelig opgives - uanset hvor den kommer fra«, siger forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han forsker i politiske partier, til Politiken.
I 2014 og 2015 fik Dansk Folkeparti i alt cirka 200.000 kroner fra Europaparlamentet med den begrundelse, at pengene skulle bruges på to konferencer i den europæiske partialliance Meld, hvor DF’s Morten Messerschmidt har været medlem af bestyrelsen og bestyrelsesformand.
Der var »særligt fokus på EU« i forbindelse med de to sommergruppemøder, skriver Kristian Thulesen Dahl i et nyhedsbrev, der blev udsendt i går. Her erkender han dog også, at der hersker en vis tvivl om pengene fra Meld, og at det med hans egne ord ligner en »rodebutik«.
»Det betyder derfor også, at de ca. 200.000 kr. fra Meld til DF’s sommergruppemøder i 2014 og 2015 betales tilbage«, skriver han.

Redaktionel kontakt:
Kim Frydensberg
tlf.: +4528766607
e-mail: kim.frydensber


- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.