Nu træder skærpet straf for vold med fyrværkeri i kraft

Det giver fremover en længere straf, hvis man affyrer fyrværkeri mod andre. Straffen skærpes med en tredjedel.

Vold med fyrværkeri er komplet meningsløst og potentielt livsfarligt, og derfor kommer hammeren i år til at falde ekstra hårdt, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) om de skærpede straffe for fyrværkerivold. (Arkivfoto)

Vold med fyrværkeri er komplet meningsløst og potentielt livsfarligt, og derfor kommer hammeren i år til at falde ekstra hårdt, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) om de skærpede straffe for fyrværkerivold. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Straffen for at rette fyrværkeri mod borgere, politi eller brandvæsen bliver tirsdag skærpet med en tredjedel.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse i forbindelse med en kampagne for ansvarlig brug af fyrværkeri.

Det straffes normalt med mellem 10 og 60 dages fængsel, hvis man forsætligt bringer andre i fare med fyrværkeri.

Hvis man angriber eksempelvis en politibetjent, udløser det typisk en straf på mellem fire og ni måneders fængsel.

Men begge forseelser vil fremover kunne udløse en højere straf.

- Vi vil gerne have de unge mennesker til at forstå, at det er tankeløst og uacceptabelt at rette fyrværkeri både mod borgere og det redningsberedskab, som vi så, at det blev rettet mod sidste år flere steder i landet, siger ledende politiinspektør i Københavns Politi Gert Sejbak til Ritzau.

Han håber, at politiets kampagne kan afholde folk fra at affyre fyrværkeri mod dem.

- Men der sidder jo også ret tit en borger, der har en forventning om, at vi kommer. Hvis vi bliver mødt af fyrværkeri, kan vejen til at løse den opgave selvfølgelig være noget længere, siger han.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) håber, at strafskærpelsen vil medføre, at flere tænker sig om, når de har med fyrværkeri at gøre. Det siger han i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

- Sidste december var vi vidner til, at afstumpede tåber i et ubegribeligt stort omfang valgte at affyre fyrværkeri mod tilfældige borgere og mod beredskabsfolk og politi, der blot passede deres arbejde.

- Det er komplet meningsløst og potentielt livsfarligt, og derfor kommer hammeren i år til at falde ekstra hårdt for denne form for kriminalitet, siger Nick Hækkerup.

Det er fra tirsdag lovligt at købe fyrværkeri i danske butikker for personer over 18 år.

Man skal dog vente lidt, før man kan komme ud og skyde det af, da man kun må fyre fyrværkeri af fra 27. december til og med 1. januar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.