EMNER

Ny 33 meter høj radiomast rejst i Skørping by

Indgår som del af nyt digitalt radiokommunikationssystem for den danske togdrift som afløsning for det nuværende analoge system.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ved en nøje aftalt koordineret indsats bliver masten løftet op og placeret forsigtigt oven på punktfundamenter i skovbunden. Privatfoto

Banedanmark har netop rejst en 33 meterhøj radiomast 1.500 meter nord for Skørping Station. Den er en af i alt 77 nye master rundt i hele Danmark samt antenner monteret på eksisterende skorstene eller siloer, der fremover skal sikre et nyt digitalt radiokommunikationssystem for den danske togdrift som afløsning for det udtjente nuværende analoge kommunikationssystem. Totalt skal der for at opnå radiodækning med det nye digitale GSM-R system langs hele jernbanenettet på landsplan etableres antenner i 297 master, skorstene eller siloer fordelt med faste intervaller langs hele jernbanen. Der er i den forbindelse behov for at rejse 77 helt nye master i varierende højder inklusiv i Skørping bys nordlige udkant. Arbejdet med at montere de sidste af de 297 antenner forventes afsluttet næste sommer. Systemet skal efter planen være indført i hele Danmark med udgangen af 2012 og desuden i hele EU i takt med, at landenes gamle radiosystemer skal udskiftes.