Ny aftale om fleksjobbonus strammer kravene

Ordningen med fleksjobbonus fortsætter fra 1. maj, men i en strammere udgave. SF og EL er glade for aftalen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), SF og Enhedslisten har torsdag aftalt at ændre fleksjobbonusordningen.

Aftalen strammer reglerne, så en fleksmedarbejder skal være ansat i ni måneder i stedet for seks måneder, før virksomheden kan få fleksjobbonus.

Bonusbeløbet sættes ned fra 25.000 kroner til 20.000 kroner. Offentlige virksomheder kan ikke længere søge fleksjobbonus, og ordningen målrettes private virksomheder og foreninger.

Regeringens ambition er, at flere mennesker med en lille arbejdsevne kommer i job, og at færre havner på førtidspension.

- Vi har lavet aftalen, fordi det faktisk ser ud som om, at det går rigtig godt med at oprette fleksjob på kun få timer, siger Mette Frederiksen.

Det fortæller os, at der er jobåbninger på vores arbejdsmarkedet, også til mennesker med store handicap og svære sygdomsforløb.

De skrappere regler er lavet for, at flere virksomheder kan være en del af ordningen, og samtidig kan puljen nu række længere.

- Vi har en interesse i, at der bliver oprette så mange minifleksjob som muligt, og at de også bliver så langvarige som muligt, og derfor ændrer vi tidsintervallet og sætter beløbet ned, sådan at flere kan blive omfattet, siger ministeren.

- Derfor er jeg glad for, at vi er blevet enige om at målrette ordningen om fleksjobbonus, så vi fortsat understøtter etableringen af de små fleksjob, og vi samtidig sikrer, at puljen til fleksjobbonus rækker længere.

Også SF og Enhedslisten er tilfredse med aftalen.

- Der er stadig alt for mange arbejdsløse fleksjobbere. SF håber derfor, at fleksjobbonussen igen vil medvirke til at skaffe flere fleksjobbere i arbejde, når ordningen genoptages fra 1. maj, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen.

- Vi er glade for, at fleksjobbonussen nu i højere grad kan understøtte fastansættelser af mennesker med nedsat arbejdsevne, og at den målrettes private virksomheder. I forvejen løfter kommunerne en stor opgave på dette område, siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

Der er med aftalen ikke ændret ved kravet om, at virksomheder skal ansætte personer i fleksjob på 10 timer om ugen eller derunder for at kunne modtage fleksjobbonus.

Aftalen sikrer, at ordningen med fleksjobbonus, som midlertidigt blev stoppet i januar 2014 på grund af meget stor søgning, nu fortsætter, og at der bliver åbnet for nye ansøgninger den 1. maj 2014 efter de nye regler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.