Ny aftale sænker prisen på sygehusmedicin med ti procent

En aftale mellem Danske Regioner, Sundhedsministeriet og Lægemiddelindustrien sænker prisen på sygehusmedicin.

Ritzau
SOPHIE LØHDE Foto: Free/Pressefoto Sundhedsministeriet.
Danmark 1. april 2016 10:32 - Opdateret 1. april 2016 12:33

Prisen for sygehusmedicin bliver over en treårig periode sænket med ti procent.

Sundhedsminister Sophie Løhde, (V) vil på vegne af staten senere fredag underskrive en ny prisaftale for sygehusmedicin med Danske Regioner og Lægeforeningen.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

- Det har ikke været let, men jeg er godt tilfreds med forhandlingsresultatet. Det er den bedste prisaftale, der hidtil er indgået med lægemiddelindustrien, og den betyder, at vi vil få lavere priser på sygehusmedicin de kommende år, lyder det fra ministeren.

Aftalen betyder blandt andet, at de officielle listepriser på sygehusmedicin reduceres med i alt ti procent i aftaleperioden, der løber fra 1. april 2016 til 31. marts 2019.

Ifølge ministeriet er det første gang, at en aftale giver en tocifret procentreduktion i listepriserne. Til sammenligning har de tidligere aftaler reduceret listepriserne med fem procent over tre år.

Det betyder også, at priserne fremover vil blive beregnet igen, når medicinen introduceres i henholdsvis seks og ni udvalgte europæiske lande.

Det sker ikke i dag, hvor priserne låses fast, når medicinen er markedsført i tre ud af ni lande, som Danmark sammenligner sig med.

- Vi skal ikke betale mere for sygehusmedicin i Danmark, end de gør i de lande, vi normalt sammenligner os med.

- Og derfor har det været afgørende, at vi både fik en mærkbar sænkning af det loft, som sygehusmedicinen er underlagt, og at priserne på ny sygehusmedicin i modsætning til i dag genberegnes, lyder det fra Sophie Løhde.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...