Ny altertavle er kreeret af 65 unge

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De unge har sat deres eget aftryk på det nye kunstværk, der bliver afsløret nu på søndag. Foto: Torben Hansen

Budolfi Kirke har fået en erstatningsaltertavle, kreeret af 65 konfirmander.

Kunstværket er skabt i samarbejde med præst Benny Vindelev, da domkirkens altertavle skulle renoveres.

- Det har været en stor glæde at se, hvordan de med stor motivation og glæde har kastet sig over arbejdet, siger Benny Vindelev.

- De har blandt andet skullet smadre nogle spejle, og det har været fantastisk at opleve, hvordan de har siddet på Gammel Torv og arbejdet. Det gik de meget op i, fortæller Benny Vindelev om samarbejdet med konfirmanderne, der alle kommer fra Klostermarksskolen.

Udkastet til værket er lavet af Benny Vindelev, men udtrykket er primært de unges - de har i bogstaveligste forstand sat hver deres kunstneriske præg på altertavlen, der var tænkt som midlertidig erstatning for den oprindelige altertavle.

- Det er et unikt eksempel på, at den nye generation får lov til at sætte sit præg på kirkerummet, påpeger Benny Vindelev, der er overbevist om, at netop inddragelse er vejen frem i fremtiden.

- Det er helt afgørende, at de unge mennesker bliver involveret i stedet for bare at skulle sidde på en bænk og betragte, mener Benny Vindelev.

Den oprindelige altertavle er restaureret, det gik langt hurtigere end forventet. Altertavlen hænger i øjeblikket et andet sted i kirkerummet. Hvor længe konfirmandernes værk får lov til at hænge som altertavle, er endnu uvist.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.