Ny begyndelse for byens skole

Børn og voksne i Serritslev skrev i går lokalhistorie, da de fejrede første skoledag på den nye friskole

19
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SERRITSLEV:Der var taler, sang, opsending af grønne balloner og snoreklip, da forældre og børn i Serritslev i går markerede første skoledag på byens nye friskole - Nørreådal Friskole.

Skolen i Serritslev var dømt til lukning af kommunens ledelse og politikere, og hermed ville skolegården i går have ligget øde hen. Men Serritslevs borgere ville det anderledes og tog sagen i egen hånd. Friskolen er en realitet, og i går blev første dag i friskolens historie.

Skoleleder Lars E. Christiansen kunne byde velkommen til 59 elever, heraf fem elever i børnehaveklassen.

- Vi starter alle sammen på en ny skole. Bygningerne er ikke nye, men alt indvendigt er nyt. Og det bliver en anderledes skole end den, de af jer der gik på Serritslev Skole, kommer til her efter sommerferien. Det bliver noget helt andet og noget meget, meget spændende I skal være med i, sagde Lars E. Christiansen i sin velkomst.

- Det bliver en frisk begyndelse - og vi glæder os.

Skolelederen fremhævede det store frivillige arbejde, der er lagt på stedet.

- Det har været en fantastisk oplevelse at se, hvad der er sket hen over sommeren. Forældre og borgere har gjort en kolossal indsats. I har lavet gode omgivelser for børnene og en god arbejdsplads for os.

- Jeg har aldrig før mødt op til en skole, der er så i orden - og personalets engagement har også været ganske specielt.

Blandt forældrene var formand for bestyrelsen Jesper Støwe Kristiansen, der sammen med børnene Mads (0. klasse) og Julie (4. klasse) fejrede første dag i den ny friskole.

- Det her er supergodt, sagde Jesper med et nik ud over skolegården og tilføjede, at der er lagt mange kræfter i at gøre skole og børnehave klar.

- Vi fik nøglerne 10. juli, og der har været godt gang i den siden. Der har været en kæmpe opbakning hele vejen igennem, og vi har også mærket interesse ude fra. Vi får løbende henvendelser, sagde Jesper Støwe Kristiansen og tilføjede, at der er åbent hus på friskolen lørdag 19. september.

- Og her kan alle interesserede se skolen.

De hårdtarbejdende bestyrelsesmedlemmer blev hædret med taktfaste klapsalver af elever, forældre og personale i skolegården.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.