Ny bog om Frederikshavn præsenteret

Kunstneren Steen Karlsen har malet maleriet på forsiden af ny profilbog

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bogen blev præsenteret i Galleri7 i Frederikshavn.

FREDERIKSHAVN:Borgmester Lars Møller fik forleden overdraget det første eksemplar af den ny Byprofil-bog for Skagen – Frederikshavn - Sæby, som blev præsenteret ved en sammenkomst hos Steen Karlsen, Galleri 7.

Bogen er anden udgave af det populære værk om Frederikshavn Kommune, og den er nu til salg i turistbureauerne i Skagen, Frederikshavn, Sæby samt hos Jørgensens Boghandel i Skagen og Engsig i Frederikshavn.

”Velkommen til en kommune i bevægelse” Udtaler borgmester Lars Møller i bogens forord.

Vi kan selv, men ikke alene! For os er samspillet med og relationerne til resten af verden en forudsætning for at udvikle en kommune, hvor der er attraktivt at bo, arbejde, drive virksomhed og være gæst. Med denne bog er Frederikshavn Kommune og erhvervslivet gået sammen om at præsentere en levende kommune. Borgerforeninger, lokale menigheder og kirker har bidraget med portrætter fra kommunens mange lokalsamfund.

- Vi glæder os naturligt over den store opbakning, bogen har fået blandt kommunens mange virksomheder. Det er vores håb, at bogen vil pirre nysgerrigheden og appellere til at stifte nærmere bekendtskab med Frederikshavn kommune, påpegede borgmester Lars Møller bl.a. i sin tale ved præsentationen af bogen.

Maleriet på bogomslaget

Steen Karlsen har malet maleriet til Byprofil-bogens forside.

- Mine tanker med maleriet, som er illustreret pa forsiden af den flotte profilbog, viser mine tanker i billeder om noget af vores kommune. Da jeg selv er indfødt frederikshavner, har omgivelserne også betydet meget for mig, siger Steen Karlsen.

- Hele min barndom har jeg i mine ferier varet hos min mormor og morfar, som boede i Algade i Sæby - lige over for den gamle politistation. Så det var oplagt, at jeg valgte Algade som motiv.

- Der er også mange minder fra Skagen, hvor jeg i dag driver et galleri, og hvor der er mange minder fra min ungdom, bl.a. fra de mange år med Skagen Festival. Desuden har vi i mange år nydt Skagens helt unikke stemning og natur. Endelig har naturen omkring os sammen med det åbne hav mod øst, som så smukt binder vores byer sammen, altid fascineret mig.

240 siders læsestof

Den anden udgave af Byprofil-bogen er på 240 sider og indeholder masser af læsestof og flotte billeder fra hele kommunen.

Bogen henvender sig til kommunens borgere, turister og erhvervsturister fra hele verden og kan bruges flittigt af både Frederikshavn Kommune og erhvervsvirksomheder til gaver. Foruden den fysiske bog kan bogen ses online på www.byprofil.dk og kan endelig nås via links på Frederikshavn Kommunes hjemmeside.

Byprofil-bogen udgives af Forlaget Byprofil aps, som har til huse i Hjørring.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.