EMNER

Ny café til psykisk syge og pårørende

”Tolboden” åbner på Sæbygårdvej 15

Ellen Margrethe Pagter (i midten) fra Bedre Psykiatri er med til at åbne "Åben Café" i Sæby for psykisk syge. Arkivfoto: Kurt Bering

Ellen Margrethe Pagter (i midten) fra Bedre Psykiatri er med til at åbne "Åben Café" i Sæby for psykisk syge. Arkivfoto: Kurt Bering

SÆBY:”Toldboden” er organisation i Sæby, der udfører forskellige former for frivilligt, socialt arbejde.

I de seneste år har organisationen modtaget flere og flere henvendelser fra psykisk syge, der på en eller anden måde ønsker hjælp.

Og det er baggrunden for, at Toldboden og Bedre Psykiatri (Vendsysselafdeling) nu åbner en såkaldt Åben Café i Sæby, hvor målgruppen er psykisk syge og pårørende til psykisk syge.

Fakta er, at der bliver flere og flere psykisk syge i Danmark.

Tal fra Rigsrevisionen (fra 2010) siger, at 500.000 danskere lider af en psykisk sygdom, og samtidig vurderes det, at der findes op mod 300.000 personer, der har en psykisk lidelse og som ikke modtager behandling.

- Så der er virkelig et behov for et sted, hvor pårørende og psykisk syge får plads til at tale om deres situation i den udstrækning, de selv ønsker. Nogle har et rigtig stort behov for at få fortalt deres historie, siger Ellen Margrethe Pagter fra Bedre Psykiatri, der er et landsdækkende talerør for pårørende til psykisk syge.

På cafeen vil frivillige tilbyde viden, afklaring og praktisk hjælp.

- Først og fremmest er det godt at få konstateret, at man ikke står alene med sine problemer. Og i cafeen kan deltagerne bruge hinanden som sparringspartnere.

- Men det kan for eksempel også være, at man er stødt panden mod en mur i en sagsbehandling og har brug for hjælp. Vi vil så se på, hvilke muligheder, der findes for at komme videre i systemet, siger Ellen Margrethe Pagter, der samtidig håber på, at der bliver dannet nye netværk i den åbne cafe.

Cafeen får adresse i Sundhedscentret på Sæbygårdvej 15, og der vil i den første tid være åben to gange om måneden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.