Lokalpolitik

Ny chance for turismen

Erik Kirkegaard Mikkelsen sled og slæbte uden, at det lykkedes ham at få overbevist sine byrådskolleger, men han får nu en ny chance hjemme i værkstedet".

Erik Kirkegaard Mikkelsen sled og slæbte uden, at det lykkedes ham at få overbevist sine byrådskolleger, men han får nu en ny chance hjemme i værkstedet".

MARIAGERFJORD:- Så er turismen død. Med de ord afsluttede byrådsmedlem Erik Kirkegaard Mikkelsen (K) første runde af sin kamp for at få forstærket indsatsen på turistområdet allerede i 2008. Forstærkningen skal blandt andet ske i form af øget kommunal støtte på 100.000 kroner for i år, men da den nye organisation indebærer ansættelsen af en turistdirektør, forpligter beslutningen kommunen økonomisk de kommende år med betydeligt højere beløb. Derfor havde økonomiudvalget trukket i nødbremsen ved at anbefale byrådet udsætte beslutningen til de kommende budgetforhandlinger. Altså ingen forstærkning i år. Men det haster, mener Erik Kirkegaard Mikkelsen, der forsøgte at få udsat beslutningen til byrådsmødet i juni sammen med et forslag om at bevilge penge til markedsføring af Mariagerfjord Kommune. - De to ting hænger sammen. Fra direktionens side er det et rigtig dårligt stykke arbejde, at man ikke kæder dem sammen. Mange formuleringer går igen i de to forslag. Vi risikerer, at der ikke er noget turistråd på mandag, sagde Erik Kirkegaard Mikkelsen. Lige lidt nyttede det. Begge forslag blev på dagsordenen, men først efter en afstemning i byrådet, hvor Erik Kirkegaard Mikkelsens forslag faldt på grund af stemmelighed. Da det kom til behandlingen af selve forslaget, gjorde Erik Kirkegaard Mikkelsen et nyt forsøg. - Når jeg ikke kunne få det taget af dagsordenen, kan jeg så ikke få lov til at tage det hjem på værkstedet. Det kan være, vi kan finde ud af noget omkring finansieringen, bad Erik Kirkegaard Mikkelsen, og nu får han og resten af kultur- og fritidsudvalget en chance for at genoplive forslaget om en ny organisering af turistarbejdet.

Forsiden