Ny chef for regionen

Afdelingschef i sundhedsministeriet bliver regionens øverste embedsmand

Svend Særkjær bliver ny regionsdirektør i Nordjylland.

Svend Særkjær bliver ny regionsdirektør i Nordjylland.

NORDJYLLAND:Det bliver den 46-årige Svend Særkjær, der overtager posten som regionsdirektør i Nordjylland.

Ansættelsen blev mandag godkendt på et ekstraordinært regionsrådsmøde.

Den nye regionsdirektør bliver betegnet som en stærk sundhedsprofil. Han kommer fra et job i Ministeriet for Sundheds og Forebyggelse. Her har han de seneste 11 år været ansat i forskellige lederstillinger. De seneste seks år har han været afdelingschef i et job, der rangerer lige under departementschefen.

- Vi får en regionsdirektør med stor strategisk og politiks erfaring inden for sundhedsområdet. Med sin baggrund er vi sikre på, at Svend Særkjær kan præge regionens udvikling og sikre, at vi når de politiske mål om høj kvalitet og effektivitet, vurderer regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Svend Særkjær bliver øverste administrative chef for regionens ca. 14.000 medarbejdere.

- Jeg glæder mig til at skulle fokusere på ny områder som f.eks. regional udvikling. For mig er det en stor motivationsfaktor at komme helt tæt på hverdagen og på den organisation, hvor sygehuse og specialiserede institutioner leverer service og velfærd til de nordjyske borgere, siger Svend Særkjær.

Den ny regionsdirektør er uddannet cand. scient. pol og far til to piger på henholdsvis 14 og 17 år.

Den ny direktør er udvalg blandt ni ansøgere. Han afløser Per Christiansen, der har overtaget jobbet som direktør for Rigshospitalet og Glostrup Hospital.

Svend Særkjær tiltræder i begyndelse af marts, og frem til det er Dorte Stigaard konstitueret i stillingen som regionsdirektør.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.