Ny chef i Østre Landsret har været dommer i fire år

En stor flytning hører til de opgaver, som venter den kommende retspræsident.

Østre Landsret skal efter planen forlade Bredgade i København i efteråret 2021 for at flytte til Nordhavnen. (Arkivfoto)

Østre Landsret skal efter planen forlade Bredgade i København i efteråret 2021 for at flytte til Nordhavnen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Landsdommer Carsten Kristian Vollmer bliver den næste chef i Østre Landsret.

I en pressemeddelelse oplyser Dommerudnævnelsesrådet torsdag, at han har fået stillingen som præsident, som er en af de mest prestigefyldte i retsvæsenet.

Juristen har fire års erfaring som dommer i landsretten bag sig. I 2016 trak han i kappen efter en længere karriere i Justitsministeriet.

Her var han blandt andet afdelingschef i politi- og strafferetsafdelingen, ligesom han i en kort periode vikarierede som departementschef.

Carsten Kristian Vollmer tiltræder 1. september og afløser Bent Carlsen, der har været præsident siden 2005.

Blandt de kommende opgaver bliver at organisere en større flyttesag. I slutningen af 2021 får landsretten adresse i et nyt byggeri i Nordhavn og skal forlade retslokalerne i Bredgade i det indre København.

Som appelinstans behandler landsretten domme eller kendelser afsagt af byretterne på Bornholm, Lolland-Falster, Fyn og Sjælland. Desuden flyver dommere og kontorfolk til Færøerne for at tage stilling til lokale afgørelser, der er anket.

Af og til behandler landsretten også visse større eller principielle sager som første instans. Det indebærer, at en afgørelse uden særlig tilladelse kan ankes videre til Højesteret.

I Danmark er der to landsretter. Den anden, Vestre Landsret, har adresse i Viborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.