Ny DF-formand satser på status quo

I weekenden overdrager Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, posten som formand til Kristian Thulesen Dahl.

Ny DF-formand satser på status quo

Der kan næsten ikke være større forskel på, hvordan Dansk Folkeparti og SF i disse dage skifter partiernes formænd ud.

For mens SF's fløje nu åbent strides om, hvad partiet overhovedet er for en størrelse, så vil stifteren af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, uden sværdslag overdrage posten til sin højre hånd, "kronprins Kristian" Thulesen Dahl.

Det sker på partiets årsmøde i Herning i weekenden, der ifølge det officielle program afsluttes med at synge "Kong Kristian stod ved højen mast".

Kristian Thulesen Dahl holder sin store tale søndag. En tale, der skal forvisse partiets medlemmer om, at Dansk Folkeparti med ham ved roret ikke ændrer et komma i den politik, der i årevis har gjort partiet til Folketingets suverænt mest stabile i meningsmålingerne.

- Et succeskriterium for mig er, at folk i næste uge skal være lige så sikre på, hvor de har Dansk Folkeparti, som de er i denne uge, som han siger.

- Vi har én politisk linje, så det vil på en eller anden nåde blive falsk, hvis jeg opfandt en ny, tilføjer han.

Spørgsmål: Er det dit mål at øge tilslutningen i meningsmålingerne?

- I første omgang er målet naturligvis, at vi kan lave et skifte hos os uden, at vi taber vælgere. Det er det første store mål, jeg har, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Og det næste er at sikre stabilitet. For det har været meget sundt for os, at vi netop har ligget så stabilt (i meningsmålingerne, red.), som vi har, siger han.

Spørgsmål: Er du nervøs for, om vælgerne vil sive med Pia Kjærsgaards afgang, fordi hun måske for nogle er vigtigere for dem, end partiet er?

- Jeg er fuldstændig bevidst om, at mange stemmer på os på grund af de ting, du nævner der, siger Thulesen Dahl, og fortsætter:

- Jeg har det sådan, at vi hver morgen skal kæmpe for at få opbakningen hjem igen, for den kommer ikke af sig selv. Der venter et hårdt slid for at sikre det. Jeg tager ikke den stabile opbakning for givet med mig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.