Ny direktør for Ceste Træ slår rødder i Thy

Carsten Ørskov Hougaard bliver ny direktør for Ceste Træ

Carsten Ørskov Hougaard er Hans Votborgs afløser som adm. direktør for Ceste Træ. Han tiltrådte 1. januar og overtog ansvaret 1. februar.?Foto: Diana Holm

Carsten Ørskov Hougaard er Hans Votborgs afløser som adm. direktør for Ceste Træ. Han tiltrådte 1. januar og overtog ansvaret 1. februar.?Foto: Diana Holm

THISTED:40-årige Carsten Ørskov Hougaard var ikke født, da den nu afgående adm. direktør for Ceste Træ Hans Votborg i 1970 satte sig bag sit skrivebord som handels- og kontorlærling i Chr. Sørensens Tømmerhandel, der dengang havde kontor i Alléstræde og lagerplads på Kastet.

Carsten Ørskov Hougaard tiltrådte sin stilling som adm. direktør for Ceste Træ og de 10 afdelinger plus en i Grønland 1. januar, og fulgte med Hans Votborg rundt i den vidtforgrenede virksomhed i en måned, hvorefter han skulle stå på egne ben.

Fra militæret til handel

Carsten Ørskov Hougaard er født i Odense, men vil ikke betegne sig selv som fynbo.

Faktisk har han i sit 40-årige liv boet så mange steder i Danmark, at han beskriver sig selv som slet og ret ”dansker”.

Han kommer fra en stilling som salgs- og driftsansvarlig i virksomheden Loxam, der udlejer maskiner og materiel til blandt andet byggebranchen, og Carsten Ørskov Hougaard havde ansvaret for virksomhedens forretningsinteresser vest for Storebælt. Der var han ansat i tre år.

Erhvervskarrieren begyndte nu et helt andet sted og så langt fra handel, som vel tænkes kan.

Efter gymnasiet begyndte han i militæret, og der var tale om en militærkarriere, som strakte sig over fem år.

- Efter disse fem år var jeg løjtnant, fortæller han, der under sin militærtid endvidere blev uddannet i russisk.

Ren handel

Uddannelse til handel lærte han hos Dansk Supermarked, hvor Carsten Ørskov Hougaard tog koncernens lederuddannelser for derefter at være ansat i koncernen i mere end seks år udelukkede på chefniveau.

Ledende stillinger blev det også til hos Jysk Sengetøjslager, hvor han ligeledes var ansat i mere end seks år med ansvar for driftsoptimering og koncernens internationale it-systemer.

Kompetencer

Og så søgte Ceste Træ en adm. direktør. Den stilling lagde han billet på og har nu slået sig ned i Sennels i et lejet hus.

- Jeg kunne sætte flueben ved de kompetencer, som firmaet søgte, siger han, der flytter fra en adresse i Kolding. Her bor kæresten, som ligeledes flytter til Thy.

Carsten Ørskov Hougaard tiltræder sin stilling, hvor samfundsøkonomien kører trægt.

Det afskrækker ham ikke. Han mener selv, at han trives godt i modvind.

- Det betyder bare, at vi skal kæmpe lidt hårdere for tingene, mener han.

Ligesom sin forgænger er han åben overfor en fortsat ekspansion, og han ser muligheder i synergieffekten af Ceste Træs ti nord- og vestjyske afdelinger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.