Ny direktør tror på godt salg af Ebh Bank

Flere bejlere til de attraktive dele af den krakkede koncern

Der er bestemt attraktive dele i koncernen. Men der er bestemt også dele af koncernen, hvor vi står over for udfordringer, fastslår Erik B. Hansen.

Der er bestemt attraktive dele i koncernen. Men der er bestemt også dele af koncernen, hvor vi står over for udfordringer, fastslår Erik B. Hansen.

FJERRITSLEV:Den nye direktør for den krakkede Ebh-koncern, Erik B. Hansen, er overbevist om, at det vil lykkes at afhænde i hvert fald dele af koncernen på en fornuftig måde. Lige nu arbejder han på højtryk med at analysere de enkelte dele af Ebh-koncernen, der foruden den egentlige bankforretning i Han Herred omfatter en række datterselskaber i ind- og udland. Endnu vil Erik B. Hansen ikke udtale sig konkret om, hvilke dele af koncernen han regner med vil blive solgt og hvornår. Dog peger han på, at Ebh Banks lokale forankring som det største pengeinstitut i området mellem Aalborg og Thisted er et vigtigt aktiv. - Der er bestemt attraktive dele i koncernen, og der har allerede meldt sig købere. Men der er bestemt også dele af koncernen, hvor vi står over for udfordringer, fastslår Erik B. Hansen. Han er tidligere regionsdirektør for Danske Bank og tiltrådte som administrerende direktør i Ebh 15. december, efter at koncernen var blevet overtaget af statens afviklingsselskab. Banken manglede en milliard kroner i kassen efter en række tab på udlån til specielt ejendomsbranchen. På den gamle banks sidste generalforsamling gjorde daværende bestyrelsesformand Egon Korsbæk opmærksom på en række "observationer", som bestyrelsen havde gjort i forhold til den tidligere ledelse med direktør Finn Strier Poulsen i spidsen. Korsbæk antydede, at ikke alt var gået efter bogen, og bebudede, at den afgående bestyrelse ville give disse observationer videre til den nye ledelse. Til det har Erik B. Hansen kun denne kommentar: - Hvis jeg får nogle gode observationer, lytter jeg gerne.