Ny DR-dramaserie om tro

Adam Price har skrevet en ny dramaserie som får premiere i 2017

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: 2017 er DR klar med en ny serie om tro skrevet af Adam Price, skriver Politiken.

Det er et karakterbåret drama i 20 afsnit om to præstesønner, der skildrer, hvordan vi i de seneste år har oplevet en tilspidsning af forholdet mellem de store verdensreligioner, som påvirker både international politik og vores hverdag. Seriens forankring er den kristne protestantiske kirke, men den kommer også omkring blandt andet jødedommen, islam og katolicismen.

- De store temaer, vi tager op i vores serier, og som umiddelbart kan lyde fjerne eller kedelige, bliver jo fortalt gennem nogle karakterer, som man forstår, siger DR’s dramachef, Piv Bernth, til Politiken.

- ”Herrens veje” handler om tro, der er genstand for stor opmærksomhed, stærke følelser og heftig debat, fordi den betyder meget for mange af os. Al religion og tro må kunne diskuteres og sættes i relation til hinanden. Det kræver mod, men det er en oplagt opgave for en public service-station, siger dramachefen.

- Man kan indvende, at danskerne ikke er voldsomt optaget af deres tro. Men det er de så alligevel, mener Piv Bernth.

- Vi har alle en form for tro, som leder vores vej gennem livet. Det er også interessant, hvad det betyder for vores tro, at der er andre, der tror meget mere end os. Vi siger jo tit, at vi skal passe på det danske og på de kristne værdier. Men måske skal vi til at definere dem igen. DR Drama skal både fortælle, hvad vi kommer af, og prøve at finde ud af, hvor vi er på vej hen, siger Piv Bernth til Politiken.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.