Udland

Ny efterforskning af forsvunden pige

Britisk kriminalpoliti får hjælp fra Portugal i en genoptagelse af sagen omkring den forsvundne Madeleine.

Ny efterforskning af forsvunden pige

De portugisiske myndigheder har accepteret en anmodning om et samarbejde med det britiske kriminalpoliti, der har genoptaget en efterforskning af sagen omkring den britiske pige Madeleine McCanns forsvinden i 2007.

- Vi har godkendt en ansøgning om at yde retlig hjælp til de britiske myndigheder, siger en portugisisk regeringsembedsmand.

Det portugisiske politi indstillede efterforskningen af sagen i juni 2008.

De britiske myndigheder besluttede i juli at genoptage bestræbelserne på at få klarlagt, hvad der skete med den dengang treårige Madeleine McCann, der forsvandt under en ferie i Portugal.

Ifølge efterforskerne har politiet fået nye ledetråde, de kan bruge i efterforskningen.

- Vi har identificeret 38 nye interessante personer og har foretaget afhøringer. Vi tror fortsat, at der er en mulighed for, at Madeleine er i live, sagde chefinspektør i Scotland Yard, Andy Redwood, for nylig.

Samtidig er et hold på 37 efterforskere ved at analysere gamle oplysninger fra det portugisiske politi, og syv private detektivbureauer er blevet tilknyttet.

12 af de 38 "interessante" personer er identificeret som briter, som var i Portugal på det tidspunkt, hvor Madeleine McCann forsvandt. De øvrige kommer fra Portugal og tre andre europæiske lande, som der ikke er sat navn på.

Pigens forældre, Kate og Gerry McCann, var selv en overgang mistænkte i sagen. Parret har selv kæmpet for at få sagen genåbnet, og Scotland Yard begyndte at kigge på den igen i 2011.

Hvis Madeleine McCann stadig er i live, er hun i dag 10 år.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.