Ny Esbjerg-optur: Slår AaB efter målmandskiks

Sebastian Andersen blev matchvinder, da Esbjerg tog endnu et spring væk fra bundstriden med 1-0-sejr over AaB.

Ny Esbjerg-optur: Slår AaB efter målmandskiks

Esbjergs superligamandskab fortsatte de fornemme forårstakter, da holdet her til eftermiddag sendte AaB hjem fra Vestkysten med et 0-1-nederlag i bagagen.

Kampens eneste målscorer blev Sebastian Andersen, som cheftræner Jess Thorup noget overraskende lod starte på banen.

Midt i anden halvleg takkede Andersen så for tilliden, da han bankede et frispark i mål efter et gigantisk kiks af Aalborg-keeper Nicolai Larsen, som forsøgte at bokse bolden væk, men i stedet fik puffet bolden i eget net.

Sejren betyder, at Esbjerg avancerer til Superligaens syvendeplads, mens AaB forsætter nedturen i foråret, hvor nordjyderne endnu ikke har vundet.

På papiret var der da heller ikke meget, der tydede på en udesejr i Esbjerg i dag. I de seneste ni Superligaopgør mellem de to mandskaber var AaB uden sejr.

Senest nordjyderne fik tre point med sig fra en kamp mod Esbjerg var således helt tilbage i november måned 2008.

Og det skulle altså heller ikke lykkes for AaB i dag, selvom det faktisk var udeholdet, der kom bedst fra start.

Allerede inden stadionuret havde rundet det andet minut, fik nordjyderne en stor chance, da Nicklas Helenius fik en lang stikning i dybden.

AaB-topscoreren drev gæk med Esbjerg-forsvaret med et par fikse driblinger, inden han serverede bolden for fødderne af en fremadstormende Patrick Kristensen.

Fra kanten af feltet kanonerede han dog bolden langt over mål, og det var ganske sigende for AaB's præstation i dag. Fint kombinationsspil i perioder, men effektiviteten foran mål manglede.

Og når endelig AaB fik afsluttet med en vis kvalitet, så var Lukas Hradecky i Esbjerg-målet en levende mur.

Med flere flotte redninger var den finske målmand i høj grad medvirkende til, at Esbjerg løb med sejren og de tre point i en kamp, hvor hjemmeholdet ellers måtte ty mere til flot fight end godt spil.

Med dagens sejr har Esbjerg samlet 29 point i 24 kampe og har nu otte point ned til Brøndby under stregen.

Omvendt har AaB efterhånden udspillet sin rolle i medaljekampen, hvor aalborgenserne har syv point op til FC Nordsjælland på tredjepladsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden