Ny EU-app kender dine rettigheder på rejsen

Rejsende, som strander i lufthavne eller mister bagage, kan straks finde deres rettigheder med en app fra EU.

Ny EU-app kender dine rettigheder på rejsen

Har du prøvet stå med håret i postkassen, fordi dit fly blev aflyst? Eller din togtid blev ændret med kort varsel, uden at du vidste, hvad du kunne gøre ved det?

Så er der hjælp at hente. En ny applikation til din smartphone kan fortælle dig, hvilke rettigheder du har, når du er på farten.

Det er EU-Kommissionen, som står bag den nye applikation. Den skal gøre det mere overskueligt for rejsende at kende deres rettigheder, hvis deres rejse- eller flyselskab ikke overholder dem.

EU's transportkommissær, Siim Kallas, forudser, at mange kan få glæde af applikationen.

- Hvor mange har ikke prøvet at stå i en lufthavn og føle sig frustreret over at få at vide, at man ikke har nogen rettigheder, når man ved, at det har man, siger han i en pressemeddelelse.

Applikationen skal hjælpe passagerer i alle former for kriser. Hvis dit fly eksempelvis aflyses, og du derfor bliver afvist ved boarding, kan du være berettiget til en kompensation på mellem 900 og 4500 kroner.

- Med denne applikation kan millioner af rejsende få nem adgang til de rette informationer om deres rettigheder som passagerer, når uventede situationer opstår, og de har størst brug for det, siger kommissær Kallas.

Det er også planen, at applikationen skal fortælle dig, hvor du kan klage, hvis du mener, at dine rettigheder er blevet krænket. Eller hjælpe dig med råd og rejseinformationer i større krisesituationer, som da askeskyen lammede den europæiske flytrafik i 2010.

Applikation for fly- og togtransport kan bruges på fire mobilplatforme: Apple iPhone og iPad, Google Android, RIM Blackberry og Microsoft Windows Phone 7.

Den er tilgængelig på 22 europæiske sprog. I 2013 bliver den udvidet til også at omfatte sø- og bustransport.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.