Brønderslev

Ny festival er allerede bæredygtig

Borger9700 har indledt fem ugers festival med en stribe aktiviteter baseret på miljø og genbrug

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bæredygtigheds Festival.

BRØNDERSLEV:En festival på fem uger med bæredygtighed skal være med til at markere Brønderslev Kommune på en anderledes måde og samtidig tiltrække og fastholde borgere.

Festivalens formål er at skabe opmærksomhed om de mange initiativer, der findes inden for bæredygtighed samt inspirere til en bæredygtig adfærd, og det kommer til at ske via udstillinger, foredrag, workshops, debat, aktiviteter og koncerter med Borger9700 som arrangør.

Lørdag kunne foreningens formand Jens Tofting sammen med Jørgen Bing fra AVV sætte tingene i sving med en åbning af festlighederne på genbrugspladsen på Stadevej i Brønderslev.

Frem til lørdag 17. oktober vil hele kommunen komme til at syde af masser af aktiviteter baseret på blandt andet miljø og genbrug.

Ved åbningen på genbrugspladsen var det for en gang skyld tilladt at klunse, og lokale kunstnere samlede på pladsen ting og sager til kommende kunstværker, som skal præsenteres i Brønderslev Hallen lørdag 17. oktober, når bæredygtighedsfestivalen slutter.

Åbningen på Stadevej havde også passende musikalsk indslag med musiker Anders Bo Pedersen, som sammen med 11 elever fra Hedegårdsskolen underholdt på engangsflasker og murerspande til stor fornøjelse for de fremmødte.

- Brug flaskerne at spille på i stedet for at smide plastik i havet, sagde Anders Bo Pedersen.

Fantastisk interesse

Formanden for Borger9700, Jens Tofting, glæder sig over den enorme opbakning, foreningen har fået til festivalen.

- Der har meldt sig så mange deltagere med diverse aktiviteter, at vi har været nødt til at strække festivalen med bæredygtighed over fem uger, og det er også positivt, at vi har et bredt samarbejde med virksomheder, gymnasiet, skoler, organisationer med mange flere.

- Derfor har vi også allerede nu bestemt, at festivalen skal gentages næste år i Brønderslev, og forhåbentlig kommer alle nordjyske kommuner med på idéen, som stammer fra Aalborg, hvor man i år arrangerer bæredygtighedsfestival for tredje gang, siger Jens Tofting.

Han har været med til diverse møder i Aalborg og kigget arrangørerne der over skulderen, og i år er Borger9700 så klar med eget arrangement i Brønderslev endda over hele fem uger.

- Netop bæredygtighed er et nøgleord i øjeblikket, så jeg er sikker på, at flere andre byer hopper med på idéen.

Succes med ballet

For kort tid siden havde Borger9700 stor succes med et besøg af Den Kongelige Ballet i Rhododendronparken med omkring 2500 tilskuere.

- I Borger9700 forsøger vi at sætte Brønderslev på landkortet og vil gøre alt for at få flere borgere til byen, ligesom vi vil skabe arrangementer for dem, der allerede er her, siger Jens Tofting, der står i spidsen for en aktiv forening med omkring 500 medlemmer.

Og rigtig mange af dem er i aktion i forbindelse med bæredygtighedsfestivalen, der lørdag også blev skudt i gang med en sæbekassebil-turnering, hvor børn på genbrugspladsen kunne samle hjul med mere til at bygge en sæbekassebil, der skal på banen ved Brønderslev Hallen 17. oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst