Ny filmfestival sætter Danmark på landkortet

Internationale stjerneinstruktører er på plakaten ved Danmarks første internationale arkitektur-filmfestival.

Den er alle steder. Arkitekturen indrammer og former mennesker. Alligevel er det de færreste, der kan sætte ord på hvordan. Det mener direktør i DOXBIO Josephine Michau, der sammen med arkitekt Peter Møller Rasmussen står bag den nye Copenhagen Architecture Festival x Film.

- Arkitekturen har en kæmpe betydning i vores liv, som vi slet ikke er bevidste om. Vi får simpelthen et bedre liv, når vi begynder at blive opmærksomme på arkitekturens betydning og tager aktivt del i udformningen af vores omgivelser, siger Josephine Michau.

Hun mener, film er et oplagt medie til at give publikum nogle helt nye oplevelser af de bygningsværker, der omgiver os. Ikke mindst i projektet "Cathedrals of Culture - If Buildings Could Talk", hvor seks forskellige bygninger er hovedpersonen i hver deres 3D-fortælling.

Projektet, som havde verdenspremiere på Berlinalen, har bragt de seks internationale instruktører: Wim Wenders, Michael Glaswogger, Margreth Olin, Karim Ainouz, Robert Redford samt danske Michael Madsen sammen.

Produktionsselskabet Final Cut for Real, der også stod bag den Oscarnominerede "The Act of Killing", er co-producenter på hele projektet og står desuden bag Michael Madsens bidrag "Halden Prison" om det norske fængsel, der anses for at være verdens mest humane fængsel.

- Final Cut for Real forstod med det samme min idehistoriske vinkel med at lave en film om et fængsel som "kulturkatedral". Alle kulturelle bygninger har jo - ligesom fængsler - et slags opdragende formål, siger Michael Madsen.

Arkitektur-filmfestivalen, der er den første af sin slags i Danmark, har også vagt opmærksomhed i udlandet, hvor arkitekturinteresserede fra blandt andet i Lissabon og Kosovo allerede har meldt deres ankomst. Danmark har nemlig noget helt særligt at byde på, mener Josephine Michau.

- I Danmark er vi særligt gode til at integrere vores natur i arkitekturen. Vi arbejder meget med lys, luft og rum, og så har vi en modernistisk stilrenhed, som får æstetik og funktionalitet til at gå op i en højere enhed, forklarer hun.

Copenhagen Architecture Festival x Film finder sted I København fra den 27. 30. marts. "Cathedrals of Culture - If Buildings Could Talk" foregår lørdag den 29. marts i DR"s koncerthus. Festivalen  byder på hele 80 events fordelt over fire dage.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.