Ny flyrute fra Aalborg til Stavanger

DAT vil flyve på ruten seks dage om ugen fra 15. april

DAT råder over forskellige mindre flytyper. Her en ATR 42.Foto: DAT

DAT råder over forskellige mindre flytyper. Her en ATR 42.Foto: DAT

AALBORG:Mandag 15. april er der premiere på en ny flyrute mellem Aalborg og Stavanger i Sydnorge.

Det er DAT (Danish Air Transport), der står bag ruten, som betjenes hver dag undtagen lørdag.

Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT, peger på, at selskabet har fløjet til Stavanger fra Esbjerg/Billund siden 1996, så erfaringen på ruten er stor:

- Vi har først og fremmest etableret Aalborg-Stavanger, fordi offshorebranchen har efterspurgt ruten. Men vi forventer, at også mange andre vil have glæde af, at der nu bliver en direkte forbindelse, da Stavanger er en aktiv storby, som med sin beliggenhed naturligt har udviklet stærke bånd til Danmark inden for både kultur, erhverv og turisme.

Jesper Rungholm peger desuden på, at det også er let at komme videre fra Stavanger, da DAT har ruter derfra til byer som Bergen, Skien, Oslo/Rygge og Florø.

I Aalborg Lufthavn glæder lufthavnsdirektør Søren Svendsen sig over, at der findes flyselskaber i Danmark, som tør tage nye initiativer:

- Efter min mening er DAT på rette spor med den nye rute. Det er en klar håndsrækning til udviklingen af erhvervslivet i Aalborg og hele den nordjyske region, og jeg kan kun opfordre til, at virksomhederne bakker op og benytter ruten, siger Søren Svendsen.

På ugens fire første dage er der afgang fra Aalborg 07.35 og afgang fra Stavanger 20.10. Fredag flyves der fra Aalborg 15.55 og retur fra Stavanger 17.05. Endelig flyves der søndag fra Aalborg 19.30 og retur 20.45. Turen varer en times tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.