Udland

Ny fond skal hjælpe grøn omstilling i ulande

Klimapenge fra både det offentlige og private skal gå til grønne projekter i udviklingslandene.

Ny fond skal hjælpe grøn omstilling i ulande

En ny klimainvesteringsfond skal hjælpe udviklingslande på vej med en grøn omstilling og med at få investeret i klimaprojekter i de lande, der bliver ramt af konsekvenserne af den globale opvarmning.

Fonden, der er etableret af den danske regering, får i år tilført 100 millioner kroner og yderligere 50 millioner til næste år.

Det er desuden ventet, at pensionskasser, private investorer og fondens administrator, Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU), vil skyde penge i den ny fond.

Målet er, at fonden får mellem 500 og 700 millioner kroner inden udgangen af næste år, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) kalder etableringen af fonden et vigtigt skridt i kampen mod klimaforandringerne og for en grøn omstilling.

- Med fonden kan vi yde et markant bidrag til klimainvesteringer i verdens fattige lande, som ofte ikke selv har ressourcerne til at løfte udfordringerne, siger ministeren.

Under klimatopmødet i København for tre år siden blev der indgået en ikke-bindende aftale, hvor de industrialiserede lande gav tilsagn om at rejse 100 milliarder dollar inden 2020.

Pengene skal gå til klimaprojekter i de lande, der rammes af forandringer, som skyldes global opvarmning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst