Brønderslev

Ny fond støtter Brønderslev

En nystiftet velgørende fond er nu klar til at støtte initiativer, der kan gøre en forskel for Brønderslev.

Elektriker Hans Risager og hans kone Krista har lavet en fond efter deres død. Den støtter initiativer, der udvikler Brønderslev.

Elektriker Hans Risager og hans kone Krista har lavet en fond efter deres død. Den støtter initiativer, der udvikler Brønderslev.

Det drejer sig om fonden efter Krista og Hans Risager. I testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond, der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev. - Krista og Hans Risagers Fond er oprettet for at støtte spændende lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og lokalområdet, fortæller Morten Larsen og Peter Larsen fra fondens bestyrelse. Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev ved at give støtte til realisering af visionære initiativer og projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt gøre Brønderslev synlig. Det kan være inden for sport, kultur og erhvervsliv (nye virksomheder). Fondens midler kan søges én gang årligt med ansøgningsfrist den 1. marts, mens uddeling af legater normalt sker i første uge i april. Hans døde i 2004, og Krista døde i 2006 - de var begge tæt knyttet til Brønderslev. Hans havde købt et stykke af Risagergårds jorder af sin far, Peter Risager. Her fik han bygget 20 et-plans rækkehuse i Gravensgade, der er udlejningsboliger til ældre. Desuden byggede han privatbolig i Gravensgade 97, hvor Krista og Hans i mange år boede og drev el-forretning.dving