Ny forening på vej: E-sport og Social Gaming

Per Nørgaard, Christian Johnson, Kasper Mark Larsen har kaldt til samling for opstart af en ny forening i Mariagerfjord Kommune: E-sport og Gaming. Foto: Privat.

Per Nørgaard, Christian Johnson, Kasper Mark Larsen har kaldt til samling for opstart af en ny forening i Mariagerfjord Kommune: E-sport og Gaming. Foto: Privat.

Folkene bag Hobro Svømmeklub har valgt at gå utraditionelle veje, når de efter sommerferien åbner op for en ny afdeling for e-sport og social gaming i tæt samarbejde med Hobro Idrætscenter der komme til at danne rammen om alle klubbens fysiske e-sport aktiviteter.

Samarbejdet er blevet til mellem Hobro Svømmeklubs klubchef Christian Johnson og Kasper Mark Larsen fra Hobro Idrætscenter og projektet støttes med rådgivning og support fra DGI Nordjylland.

I Hobro Svømmeklub har bestyrelsen taget godt i mod forslaget og hos formand Per Nørgaard giver det god mening med en afdeling for e-sport, fordi Hobro Svømmeklubs formål også er, at inkludere alle i foreningens fællesskab, og hvis en e-sport-afdeling kan være medvirkende til, at få børn og unge mennesker fra deres værelser og ud i foreningslivet, så er det noget Hobro Svømmeklub gerne bakker op om.

E-sportsforeninger er fortsat et relativt ukendt fænomen i Danmark, og foreningen i Hobro bliver den første af sin slags i Mariagerfjord og en af de første i Nordjylland.

De fleste e-sportsforeninger er opstartet af eksisterende foreninger, så på den måde er Hobro Svømmeklubs koncept ikke unik. Men initiativtagerne mener, at de nok bliver den første svømmeklub i Danmark der tager udfordringen op.

- Men når fodboldklubber som FC København og Brøndby går ind i e-sport, så må Danmarks bedste svømmeklub selvfølgelig også være med, siger klubchef Christian Johnson med et smil.

Men hvad har spil som Counter Strike og FIFA med svømning at gøre? - Absolut ingen ting, siger Christian Johnson og fortsætter: - men e-sport og gaming er kommet for at blive, og bliver mere og mere populært, så det må vi forholde os til, og kan vi få det til at udvikle sig inden for rammerne af foreningslivet og fællesskabet, så skal vi da gøre det. Vi arbejder i forvejen aktivitet på, at udvide det fællesskab vi har omkring svømning, så alle kan være med, så selvfølgelig skal vi bruge vores kompetencer og velfungerende organisation til at hjælpe andre aktiviteter i gang.

- I Hobro Svømmeklub er vi vant til at gå forrest og udvikle nye aktiviteter, så det afskrækker ikke, at bevæge sig ind på ukendt område. Men vi kan selvfølgelig ikke gøre det alene, så derfor er det vigtigt, at Hobro Idrætscenter er med, og at vi kan finde nogle ildsjæle der vil være med til at arbejde for udbredelsen af e-sport og den sociale dimension, slutter Christian Johnson der sammen med de øvrige initiativtagere bag den nye e-sport forening har valgt at inviterer interesserede til et informationsmøde hvor de håber, at se både børn, unge og voksne der har lyst til at engagere sig i arbejdet med at få foreningen op og stå, og måske blive instruktører i de forskellige spil der vil blive tilbudt.

Men det skal nok lykkes, forsikrer initiativtagerne, og de håber, at rigtig mange vil bakke op om arbejdet og møde op til informationsmødet i Hobro Idrætscenter onsdag aften 29. marts. Hvor alle er velkomne uanset om man bare er nysgerrig, eller man vil bidrage til at få skabt et fællesskab for e-sports entusiaster i Mariagerfjord.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden