Ny formand: Det er et privilegium at arbejde med DR

Det er en stor opgave, siger Marianne Bedsted, der overtager posten som formand for DR's bestyrelse næste år.

Fra 1. januar 2019 bliver Marianne Bedsted formand for DR's bestyrelse. Hun er blevet udpeget af kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix

Fra 1. januar 2019 bliver Marianne Bedsted formand for DR's bestyrelse. Hun er blevet udpeget af kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix

Til trods for at der ligger store besparelser og lurer forude, er DR's fremtidige bestyrelsesformand Marianne Bedsted fortrøstningsfuld.

- Det er en stor opgave. Jeg synes, at det er et privilegium at få lov til at arbejde med så stor og omfavnende kulturinstitution, som DR er.

- DR fylder meget i danskernes bevidsthed og i danskernes hverdag. Det har det altid gjort, og det tror jeg altid, det vil gøre, siger hun.

Efter nytår indtager hun førersædet for DR's bestyrelse efter Michael Christiansen, der har siddet på posten i ti år.

Bedsted er direktør for stormagasinet Salling og for franchisedivisionen i Salling Group, der driver kæderne Starbucks og Carl's Jr. i Danmark.

Hun har tidligere siddet for bordenden for både Musikhuset i Aarhus og været direktør i forskellige hotelkæder. Og i det nye år kan hun føje DR til CV'et.

- Jeg behøvede ikke så mange dages betænkningstid. Det er måske lidt gammeldags at sige, men det er nærmest en borgerpligt og en stor ære at få lov til at være med til at gøre en forskel for DR, siger Marianne Bedsted.

Men den nye formand kommer også til at overtage formandsposten i en tid, hvor DR står over for en række udfordringer. Der skal vinkes farvel til flere tv-kanaler, licens og 20 procent af budgettet frem til 2023.

- Det er et af grundvilkårene, og jeg ved, at den besparelse forelægger. Det indstiller jeg mig så efter som formand. Det bliver der også arbejdet på allerede nu, siger hun.

Det er kulturminister Mette Bock (LA), der har udpeget den kommende bestyrelsesformand.

Og det er et godt valg, vurderer Morten Marinus, der er medieordfører for Dansk Folkeparti.

Det er særligt hendes baggrund i det jyske erhvervs- og kulturliv, som han mener, vil være gavnligt for driften af DR.

- Jeg kunne ellers godt have frygtet, at DR – i den sparerunde de skal igennem – kunne vælge at sige, at nu flytter vi så meget, som vi kan, fra de regionale og samler os i DR-byen.

- Jeg håber på, at man med denne type bestyrelsesformand får et DR, der vil være til stede i hele landet og også måske på sigt vil styrke det regionale både på tv og på radio, siger han.

Det er endnu for tidligt at komme med programerklæringer, siger Marianne Bedsted. Men hun påpeger, at hun synes, at DR er vigtig i hele landet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.