Ny fremgang for Skagen Havn

Skagen Havn befæster sin position som landets største fiskerihavn

Skagen Havn har haft fremgang i 2013.  Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Skagen Havn har haft fremgang i 2013. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

SKAGEN:Mens den samlede landingsværdi i 2013 er øget med 10 procent i forhold til 2012 til 3,4 milliarder kroner, har Skagen Havn øget sin landingsværdi med 44 procent.

Dermed er Skagen Havn fortsat Danmarks største fiskerihavn.

Administrerende direktør på Skagen Havn, Willy Bent Hansen, ser udviklingen som et positivt skridt for Skagen Havn.

- Med den seneste statistik fra NaturErhvervstyrelsen kan jeg konstatere, at Skagen Havn befæster sin position som Danmarks største fiskerihavn. Omsætningen på fiskeriet har svaret til vores forventninger og ligger inden for det budgetterede. Oven på et rigtig dårligt år i 2012 er vi nu tilbage på niveau, siger han og fortsætter.

- Vores ambition er fortsat at udvikle os yderligere som det pelagiske centrum, som vi allerede er, og den seneste udvikling flugter derfor godt med Skagen Havns ambitioner inden for fiskeriet. At vi er i stand til at øge vores markedsandel, underbygger blot vores strategiske fokus, nu hvor mere end 25 procent af alt landet fisk i Danmark sker i Skagen Havn.

Udvider landinger

Samtidig bygger flere udenlandske fiskeriselskaber lagerfaciliteter på havnen med henblik på at bruge Skagen som basehavn for service og reparationer.

- Det er meget positivt og kan forventeligt være med til at udvide antal landinger og øge mængderne. I tilknytning til havneudvidelsen, der er under konstruktion, og hvor der skal udvikles nye forretningsområder, er det meget positivt, at vores kerneområde i omsætningen fortsat vokser, siger Willy Bent Hansen.

De seneste tal fra NaturErhvervsStyrelsen viser i øvrigt, at Skagen Havn står for over en fjerdedel af al fiskeri i Danmark foran havnene i Hanstholm, Thyborøn, Hirtshals og Hvide Sande.

Tilsammen dækker de fem største fiskerihavne 80 procent af den samlede landingsværdi.

Havnene i Skagen og Hirtshals har ligeledes øget andelen af pelagiske landinger. Havnene i Skagen, Thyborøn og Hanstholm har øget andelen af landinger af industrifisk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden