Ny friskole vokser og får elever udefra

Udsigt til 13 nye børn og 70 elever i alt i Serritslev

På første skoledag i år var kun fem børn til den ny børnehaveklasse på Nørreådal Friskole. Næste år er der udsigt til 13 nye 0. klasseelever og omkring 70 elever i alt. Arkivfoto: Henrik Louis

På første skoledag i år var kun fem børn til den ny børnehaveklasse på Nørreådal Friskole. Næste år er der udsigt til 13 nye 0. klasseelever og omkring 70 elever i alt. Arkivfoto: Henrik Louis

SERRITSLEV:Der er udsigt til en ny 0. klasse på omkring 13 elever og et totalt elevtal på omkring 70 elever til næste år på Nørreådal Friskole. Det er status efter at skolen har haft indskrivningsarrangement.

- Det er gået rigtigt fint. Vi får de elever, der har gået i vores børnehave og så lidt ekstra børn. Det er meget fint. Vi regner med, at der kommer lidt flere til, siger skoleleder Lars E. Christiansen, der er rigtigt godt tilfreds med situationen.

- Det ser ud til, at der er efterspørgsel efter vores tilbud, og det er dejligt.

I dag er der 56 skolebørn på skolen, og når det stiger til 70 næste år, hænger det også sammen med, at skolen ikke skal afgive en årgang til næste år, da de ældste børn nu går i 5. klasse, og skolen skal gå til og med 6. klasse, mindst.

- Derfor vil børnetallet stige med børnehaveklassens størrelse ved starten af det nye skoleår. 70 elever, det er rimeligt, vurderer Lars E. Christiansen.

Når skolen pt kun går til 5. klasse, er det fordi den på en gang mistede sin 4.-5. og 6. årgang, dengang den stadig var folkeskole - der var på det tidspunkt kun ni børn totalt på de tre årgange. Men nu er der altså ved at være halvstore børn på skolen igen, og det kan også være, der på et tidspunkt bliver en overbygning i Serritslev.

- Hvis der er interesse for at fortsætte i 7. klasse, så er det det, vi gør. Det er vores plan, siger Lars E. Christiansen.

Er ikke heldagsskole

De fleste af skolens børn kommer fra lokalområdet, men der er også begyndt at komme børn andre steder fra.

- I vores kommende børnehaveklasse er der tre fra Brønderslev, siger Lars E. Christiansen.

Han tror på, at forældre udefra vælger Nørreådal Friskole på grund af, at den skiller sig ud ved ikke at have forlænget skoledagene ligesom folkeskolen har som følge af folkeskolereformen.

- Vi har jo ikke heldagsskole her. Vi kører med det lovpligtige timetal indenfor fagene, så børnene har fri omkring klokken halv to, og børnehaveklassen og 1. klasse stopper gerne kl. 13, fortæller skolelederen.

Udover skolebørnene har Nørreådal Friskoles børnehave også 28 børn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk