Ny gruppe på vej frem

Suburbia er otte musikere med masser af publikumstække

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:En ny musikgruppe fra Østvendsyssel, der er forholdsvis nyoprettet, er på vej frem.

Forleden deltog gruppen Suburbia i Band Battle på Skråen i Aalborg. Selv om det ikke blev til sejr til de otte unge musikere, blev det en stor oplevelse.

- Suburbia leverede en fin præstation. De skabte en helt fantastisk stemning med deres festglade musik og de kom i den grad udover scenekanten. Der var stor, stor opbakning fra venner, familie og fans. Hele salen gyngede til tonerne af deres musik og publikums lightere understregede den gode vare, som Suburbia leverede, lyder det samstemmende fra musikerne.

Band og producer har haft en fantastisk oplevelse ved at deltage og har igennem forløbet udviklet sig meget.

Der var seks bands med i finalen.

Suburbia har kun eksisteret i seks uger, men alligevel er de otte medlemmer af bandet godt spillet sammen.

Alle har dog været involveret i musik i mange år.

Da Mads i 2013 kom hjem fra et studieophold i Brasilien, fandt han sammen med Simon Grøn Larsen. Hidtil havde Simon Grøn Larsen mest beskæftiget sig med studieproduktion af elektronisk musik. Men da de fandt sammen, måtte de ændre stilen til rock/pop.

- Vi spillede mest hovedsageligt pop, som også er genren i dag, fortæller Mads Borregaard.

Surburbia har deltaget i KarriereKanonen, hvor gruppen fik en fin placering, men vandt ikke. Magtens Korridorer, The Minds og 99 og andre grupper er blevet kendt via KarriereKanonen.

- Bare det at blive spillet i radioen, var en stor oplevelse, fortæller gruppen.

I gruppen regner man med, at deltagelse i konkurrencer er vejen frem. I semifinalen 25. april på Skråen var Suburbia blandt de to grupper, der gik videre til finalen. Der har været tre semifinaler. Juryen består dels af branchefolk, dels af publikum. Det var publikumsstemmerne, der betød, at Suburbia fik billet til finalen.

Til finalen optrådte Suburbia med et sæt på tre sange, ”Funride”, ”And the Girls”, ”Redwine and a Little love” samt ”Suburbia. Alle sange er på engelsk.

Agnes Møller Svenningsen og Mads Borregaard har skrevet sangene.

Suburbia består af Frederik Carter Holdensen (trommer), Søren Aaen Hansen (guitar), Vikthor Løvendahl Mogstad (saxofon), Søren Grøn Larsen (producer), Agnes Møller Svenningsen (sanger), William Schjøtt (bass), Jonus Dannerbugt (leadguitar), Mads Borregaard Larsen (sanger) og Rasmus Sørensen (keys).

Hvor længe de otte kan holde sammen, står hen i det uvisse, da studier i andre egne af landet venter forude. Men der er da mulighed for, at der kan udskiftes enkeltmedlemmer af Suburbia.

Medlemmerne af Suburbia kommer fra hele Østvendsyssel - Dronninglund, Sæby, Hørby, Hou, Hjallerup og Frederikshavn. Der øves dels på Dronninglund Gymnasium, dels i et tidligere møbellager i Hørby.

- Da vi kommer fra forstaden (Dronninglund og omegn), var det oplagt at kalde os Suburbia, fortæller Mads Borregaard.

Suburbia har også givet en lukket koncert på Dronninglund Gymnasium.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden