Drab

Ny hashsag trækker tråde til Aalbæk-drab

Norske medier fortæller om hemmelig politiaktion i Hanstholm - antyder sammenhæng med Aalbæk-smugleriet

Den 65-årige nordmands fiskerbåd er i øjeblikket til reparation i Hanstholm. I følge den norske avis Agderposten skulle båden bruges til at fragte de 100 kg hash til Arendal i Norge. Foto: Diana Holm

Den 65-årige nordmands fiskerbåd er i øjeblikket til reparation i Hanstholm. I følge den norske avis Agderposten skulle båden bruges til at fragte de 100 kg hash til Arendal i Norge. Foto: Diana Holm

HANSTHOLM:En 65-årig nordmand, der normalt har opholdt sig i Hanstholm, blev i starten af januar anholdt i Norge, da han var på vej til at gå ombord i Color Lines hurtigfærge, der sejler på ruten mellem Kristiansand og Hirtshals.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende torsdag

Kort efter blev både mandens fiskebåd, som er til reparation i Hanstholm, og den lejlighed i Hanstholm, som han havde lånt af en bekendt, ransaget af danske politifolk. I lejligheden fandt betjentene omkring 100 kilo hash, som ifølge den norske avis Agderposten var beregnet til at skulle sejles til Norge i mandens båd.

Kender ikke til aktion

Anholdelsen og beslaglæggelsen af det store parti hash skete kun få dage efter voldsomme sammenstød mellem dansk politi og norske smuglere i Aalbæk Havn. Her kom dansk politi og specialstyrker søndag 6. januar i ildkamp med tre nordmænd, og en 49-årig nordmand fra Arendal blev dræbt under konfrontationen.

Den norske avis mener at vide, at der er sammenhæng mellem sagen fra Aalbæk Havn og anholdelsen af den 65-årige.

Den 65-årige kommer fra Arendal i Norge, hvor også den 49-årige formodede smugler, der blev dræbt under politiets aktion i Aalbæk Havn, også kom fra.

Politidirektør Jens Kaasgaard, Midt- og Vestjyllands Politi, oplyser til NORDJYSKE, at han ikke umiddelbart kender til en aktion i Hanstholm, men at politifolk fra NEC (Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, red.) og politiets aktionsstyrke sagtens kan have udført en specifik opgave i Midt- og Vestjyllands Politikreds, uden han bliver informeret.

Skylder værft 400.000 kroner

- Det lyder som en operation, vi måske heller ikke ville hverken be- eller afkræfte var sket, siger Jens Kaasgaard til NORDJYSKE Stiftstidende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst