Ny hundelov: Minister udskyder alle sager om skambid

Fødevareministeren har sat alle hunde-sager om skambid i bero, indtil nye regler træder i kraft 1. juli.

Hundeejere, hvis hunde er indblandet i en sag om skambid, får endnu en chance for at få vurderet deres hund, før dommen om en eventuel aflivning falder.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har i forbindelse med Folketingets vedtagelse af den nye hundelov rettet henvendelse til Justitsministeriet for at få alle sager sat i bero.

Hensigten med at udsætte sagerne er, at de skal tages op igen efter 1. juli, så de kan blive behandlet efter de nye regler i hundeloven.

- Det samme gælder for hunde, hvor der allerede er faldet en afgørelse, men hvor hunden ikke er aflivet, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Den nye hundelov ændrer den såkaldte skambidsparagraf, så hundeejere i fremtiden får krav på en hundesagkyndigs vurdering, hvis deres hund beskyldes for at have skambidt andre. Og det er den vurdering, som ministeren også vil sikre de hundeejere, som allerede har en sag kørende.

- Samlet set har jeg forsøgt at lytte til de mange hundeejere, som har været utrygge for at deres kæledyr måske en dag blev skudt eller aflivet, fordi de var løbet væk eller kommet op at toppes med en anden hund. Den nye lov giver mere tryghed for hundeejere, siger Dan Jørgensen.

- Situationer hvor hunde aflives, fordi de for eksempel i leg kommer til at bide en anden hund, må aldrig opstå igen, tilføjer han.

Hundeloven gør det desuden ulovligt at skyde hunde, der strejfer, ligesom Folketinget har valgt at fastholde det forbud mod 13 kamphunderacer, som blev indført i 2010.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri er ikke umiddelbart i stand til at oplyse, hvor mange hunde-sager, der nu sættes i bero indtil 1. juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.