Ny ishockeykeeper sætter punktum i Odense

Den bageste skanse er nu på plads hos Odense Bulldogs, som har skrevet kontrakt med canadiske Chet Pickard.

Man siger, at en stærk målmand er en uhyre central del af et ishockeyhold.

Det er derfor med stor glæde, at Odense Bulldogs tirsdag kan præsentere 24-årige Chet Pickard som ny bageste skanse.

Den canadiske keeper, der måler 188 centimeter og vejer 98 kilo, blev i 2008 valgt af Nashville Predators i første runde af NHL-draften. Han har siden forfulgt den ultimative drøm i den omskiftelige verden i farmerligaerne AHL og ECHL.

Nu skifter Pickard spor og satser på at kickstarte sin europæiske karriere i Odense.

I 2012/13-sæsonen prøvede den velvoksne keeper første gang kræfter med europæisk ishockey, da han spillede en hel sæson hos den svenske klub Djurgården i Allsvenskan.

- Jeg ser meget frem til denne nye oplevelse. Efter en god snak med træneren for et par uger siden fik jeg det indtryk, at Bulldogs er ved at opbygge et slutspilshold med en stor og stærk defensiv med blandt andre Lee Baldwin, som imponerede mig i denne sæson.

- Som spillertype er jeg et konkurrencemenneske. Jeg forsøger at bevare min position i målet og lade puckerne komme til mig, men jeg vil kæmpe hårdt og gøre, hvad der kræves for at holde puckerne ude af nettet, siger Pickard til klubbens hjemmeside.

Det er en veltilfreds Odense-træner, som med Pickards underskrift kan sætte punktum for denne sommers import af stærke udlændinge.

- Chet var præcis den keeper, vi søgte. Vi havde mange gode emner på vores liste, men vi er glade for, at det lykkedes med Chet. Han passer ind på holdet og i den måde, vi vil spille på, forklarer Brad Gratton.

- Hans største kvalitet er hans mentale styrke, og at han bevarer roen i målet ved at udnytte sin størrelse effektivt. Derudover håndterer han løse pucke godt og går ikke af vejen for at spille pucken bag mål, fortæller Bulldogs-træneren.

Pickard ankommer til byen sidst i juli og vil i den kommende sæson iføre sig trøje nummer 34.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.