Ny julemusik opføres af kor

Skørpingkoret synger ny musik af organisten i Lemvig Kirke

Skørpingkoret opfører værket "Jeg drømmer en drøm" i Skørping Nykirke 16. december. Privatfoto

Skørpingkoret opfører værket "Jeg drømmer en drøm" i Skørping Nykirke 16. december. Privatfoto

SKØRPING:Julen er traditionernes fest, og derfor sker det ikke så tit, at der til julekoncerterne opføres nykomponeret julemusik.

Det kan man imidlertid få at høre 16. december i Nykirken i Skørping ved Julemusikgudstjenesten om aftenen.

Værket hedder ” Jeg drømmer en drøm” og er komponeret af komponisten og organisten i Lemvig kirke Erling Lindgren med tekster fra Davids salmer og digt af Lars Busk Sørensen.

Værket opføres af Skørpingkoret under ledelse af dirigent Søren Steen Nielsen akkompagneret af kirkens organist Jørgen Ellekilde og liturg sognepræst Sanne Birkely Sørensen.

Erling Lindgren er ikke en ukendt komponist. Han har komponeret flere melodier til både salmebog og højskolesangbog, og der i gennem arbejdet med nogle af landets store sang- og salmeskrivere. Det værk, som kan høres i Nykirken er komponeret i 2012 og har tekster af poeten Lars Busk Sørensen og fra Biblen.

I musikgudstjenesten 16. december medvirker operasangeren Christine Hjort Bjerre. Hun er sopran og uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium i 2007.

Christine Hjort Bjerre har medvirket i flere operaopsætninger og har optrådt som solist ved Opera i Rebild. Senest har hun turnéret i det nordjyske med eventyroperaen Hans og Grete, og på smukkeste vis od stor succes præsenteret opera for børnehavebørn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.