Ny kæmpehal på vej i Hjørring

Samarbejde mellem Hjørring Kommune og Fortuna Hjørring, støttet af Nordenergi, resulterer i ny halprojekt

Halkomplekset ved Ths. Morildsvej og Børge Christensensvej i Hjørrings Park Vendia.

Halkomplekset ved Ths. Morildsvej og Børge Christensensvej i Hjørrings Park Vendia.

HJØRRING: En traditionel sportshal med unikke faciliteter og en kæmpe dobbelthal, der kan dække adskillige behov af såvel sportslig som udstillingsmæssig karakter, er resultatet af et samarbejde mellem Fortuna Hjørring og Hjørring Kommune.

Borgmester Arne Boelt og Fortuna Hjørrings formand, Jette Andersen, har underskrevet samarbejdsaftalen og kontrakt med entreprenøren, som skal gennemføre projektet på rekordtid.

Det hele skal stå færdigt inden den 1. juli 2015, så man er klar til at modtage deltagerne i Dana Cup 2015.

Borgmester Arne Boelt lægger ikke skjul på, at der er store forventninger til det ny projekt i Park Vendia.

- Den store hal er en forudsætning for, at en af verdens største fodboldsturneringer fortsat kan følge med tiden. En visionær Fortuna-bestyrelse har vist, at klubben med de forskellige aktiviteter også kan spille uden for fodboldbanen, og spille sammen med vores kommune og dens erhvervsliv. Sammen kan vi løfte den store opgave, der ikke alene medfører en endnu mere positiv uge 30 - Dana Cup ugen. Det store halkompleks løfter også Hjørring uden for uge 30, når der tiltrækkes store events og store sportsbegivenheder. Ved at bidrage til et sådant samarbejde, viser man, at man vil noget med Hjørring kommune, siger borgmester Arne Boelt.

Den gamle Vendiahallen skal totalrenoveres og energisikres. Det er et rent kommunalt projekt. Foruden halgulv bliver der her en række lokaler, som kan benyttes af forskellige sportsgrene også til det lidt snævre samt det motionsprægede.

Oven i kommer så nyskabelsen.

- Da kommunen skulle i gang med den store renovering af Vendiahallen fik vi ideen til, at der kunne bygges noget mere, som Fortunas Dana Cup kan anvende i forbindelse med turneringen i uge 30. Vores faciliteter til spisning er blevet mere og mere belastede, og vi ved, at der i den nærmeste fremtid stilles stigende sikkerhedskrav. Så går den ikke længere med spiseteltene. Derfor var byggeri af en kæmpe spisehal en nærliggende tanke, siger formanden for Fortuna Hjørring, Jette Andersen.

- Den plan arbejdede vi på at finansiere og fik blandt andet tilsagn om 2 mio. kr. fra Nordenergi, der i en årrække kommer til at lægge navn til dobbelthallen.

Projektet blev en del dyrere, end vi havde regnet med i første omgang. Fra 10. mio. kr. sneg prisen sig op i 15 mio. kr. Det kunne vi ikke klare alene. Derfor er vi meget glade for, at vi kom i yderligere dialog ned Hjørring kommune. Det har resulteret i sameje af Nordenergi Boxen. Kommunen ejer en tredjedel, og vi ejer to tredjedele af den nye dobbelthal.

Det er noget, vi alle får glæde af!

Der er allerede adskillige ideer til anvendelse af dobbelthallen, og i den kommende tid dukker endnu flere op. Det er ideer til såvel sportslig aktivitet som til udstillinger og større arrangementer.

Den nye dobbelthal bliver på 45 x 45 meter. Det betyder, at der er god plads, når 13.000 Dana Cup-deltagere skal bespises i uge 30.

Hvad angår den sportslige anvendelse kan hallen eksempelvis rumme to håndboldbaner eller tre tennisbaner eller flere baner til andre sportsgrene.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.