Sæby

Ny klub er klar i Ørnedalen

Efter mange år uden speedway på Ørnedalsbanen i Sæby arbejdes der på sagen igen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sæbys speedwaykører nummer 1, Kevin R. Pedersen, har en fin samling af ældre maskiner og pokaler samlet i sit klubværelse. På væggen hænger bl.a. Nicki Pedersens dragt som han havde på, da han vandt én af sine verdensmesterskabstitler.

SÆBY:Efter cirka 20 års pause med speedway på Ørnedalsbanen i Sæby bliver der nu taget initiativ til at starte en klub op igen.

Ægteparret Ditte og Kevin Pedersen, der begge er aktive speedwaykørere, har i første omgang oprettet Facebook-gruppen "Os der vil have speedway tilbage til Sæby". De håber med denne gruppe, at "det kan komme ud til folk, at vi kæmper for en ny speedway bane i Sæby, og at der er ildsjæle derude, der vil hjælpe og lægge kræfter i at få en klub på benene i igen".

Gruppen har allerede fået 550 medlemmer.

- Det går desværre lidt trægt med at få nogle til at tegne medlemskab i støtteforeningen, hvilket koster 100 kroner, fortæller Kevin Pedersen.

Kevin R. Pedersen har trukket én af sine speedway maskiner ud i forårssolen. Han og familien kører til Tyskland i weekenden for at træne, så alt materiellet skal pakkes i bilen.

Kevin R. Pedersen har trukket én af sine speedway maskiner ud i forårssolen. Han og familien kører til Tyskland i weekenden for at træne, så alt materiellet skal pakkes i bilen.

- I forsøget på at gøre opmærksom på vores eksistens og for at få flere medlemmer fik vi lov til at have vores egen stand i forbindelse med motorcykelshowet på Sæby Torv påskelørdag. Her kom heldigvis mange interesserede, som giver os en styrket tro på, at vi skal fortsætte, siger Kevin.

- Problemet er desværre, at vi er ikke sikre på at kunne køre på Ørnedalsbanen efter 2020, hvis ejeren ikke vil forlænge lejemålet. Skulle det ske, at der kommer nye løsninger på banen, skal vi nok være klar, siger Kevin Pedersen.

Han kan i øvrigt sagtens forestille sig, at der kommer flere og nye brugere der kan deles om arealet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.