EMNER

Ny køkkenchef på Pakhuset

[/18 con rød] Ny flot sæson på havnen

SKAGEN:Restaurant Pakhuset på havnen i Skagen har fået ny køkkenchef. Jens Thomsen, der var souschef før, afløste først på sommeren Kasper Nielsen, der efter en kort periode på Pakhuset valgte at fortsætte som souschef på Ruths Hotel i Skagen. - Jeg har været på Pakhuset som kok i flere somre og blev fastansat 1. maj 2003. Det her har været min fjerde sæson på Pakhuset, så det er gået lidt hurtigt, siger 28-årige Jens Thomsen. Han kommer fra Hjørring, hvor han fortsat bor nu og da, men han er så småt ved at flyttet alle teltpæle til Skagen. Jobbet som køkkenchef på en af byens mest besøgte restauranter kræver meget tid og mange timer. - Jeg står for vagtplan og ledelse af de 16 medarbejdere, der er ansat i køkkenet om sommeren. I vintermånederne er der to kokke og fire elever i køkkenet. Derudover står jeg for bestilling af varer og skal sørge for, at der altid er bestilt nok hjem af alting. Jeg deltager også i den daglige rutine i køkkenet, og det er spændende, synes jeg. Jens Thomsen er udlært kok med læreplads i køkkenet på Restaurant Messen i Skallerup Klit. Derefter var han med til at starte Hilton-hotellet i København, før Pakhuset kaldte for første gang. Imellem sommer-perioderne i Skagen har Jens Thomsen blandt andet arbejdet som kok på et vintersportsted i Norge og ni måneder på den kendte restaurant Lundums i London. Han har også her sidst i august travlt, for sæsonen i år har vist sig at vare længe. - Nu kan vi godt mærke, det er ved at tage lidt af, og fra nu af er det mest i weekenden, der er fuld fart på. Men sæsonen har været rigtig god, siger Jens Thomsen. Det bekræftes på første sal, hvor restauratør Hans Sund holder til og fortsat har travlt med at tage imod bestillinger. - Da sommervejret endelig kom, trak det en lidt sløj forsommer så meget op, at sæsonen i år ligner det rekord-år, vi havde i 2003. Nu er det mest norske og svenske gæster, der kommer, siger Hans Sund.