Danmark

Ny lægeformand: Der er en stor opgave foran mig

Der venter tungt arbejde forude, spår ny PLO-formand. Han forventer dog bred opbakning fra sin organisation.

Ny lægeformand: Der er en stor opgave foran mig

Efter Henrik Dibbern overraskende har trukket sig som formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), hedder den nye konstituerede leder Bruno Melgaard Jensen.

Den dramatiske drejning, som PLO's repræsentantskabsmøde lørdag har taget, er da også et tegn på, at der ligger en stor opgave foran den nye formand.

- Der står en kæmpe opgave foran mig og resten af PLO om at finde et råderum og en plan for almen praksis fremadrettet, så vi har mulighed for at lave nogle aftaler, der rækker mange år frem.

- For det her er ødelæggende for vores praksis, siger Bruno Melgaard Jensen.

Henrik Dibbern talte for at konflikte, og han havde 24 læger med sig i det 51 store repræsentantskab.

25 læger var på den anden side af bordet imod at gøre alvor af truslen om at aflevere de såkaldte ydernumre.

Men den nye formand frygter ikke, at han vil møde modstand efter at have oplevet den store splittelse i repræsentantskabet.

- Vi har haft en enorm opbakning i det her forløb, og det stoler jeg på, at vi stadig vil have. Det er klart, at der er nogen der har haft en anden opfattelse af tingene.

Men lige meget hvilken afgørelse, vi havde truffet i dag, havde der været nogen, der havde været uenige, lyder det fra den nye formand.

Beslutningen, som blev truffet på et længere møde lørdag, er den foreløbige kulmination på en langvarig konflikt mellem staten, regionerne og lægerne.

Med beslutningen kan lægerne og Danske Regioner nu sætte sig ned for at prøve at finde ud af, hvordan de overordnede økonomiske rammer for lægernes virke skal være.

Bruno Melgaard Jensen er formand for PLO-Midtjylland og læge i Odder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.