Udland

Ny læk fra ulykkesramt japansk atomkraftværk

Radioaktivt vand drypper ud fra det japanske atomkraftværk Fukushima. Det er stadig en tank, der er problemet.

Ny læk fra ulykkesramt japansk atomkraftværk

Der er opdaget endnu en læk på det japanske atomkraftværk Fukushima. Det oplyser værket søndag ifølge flere nyhedsbureauer.

Der drypper radioaktivt vand fra en tank, der tidligere har været problemer med.

Kraftværkets ejer, Tepco, har gennem længere tid kæmpet med radioaktivt vand, der er blevet brugt til at nedkøle værket med i forbindelse med et jordskælv og efterfølgende tsunami i 2011. Der er tale om en tank til lagring af det radioaktive vand.

Og i sidste uge kunne værket berette om en lækage, der var så giftig, at en person, der står en halv meter væk inden for en time vil blive udsat for radioaktiv stråling, der er fem gange højere end den, der er tilladt for arbejdere på et atomkraftværk i et helt år.

Jordskælvet og tsunamien fik i marts 2011 tre reaktorer til at nedsmelte på værket. Atomulykken i Fukushima regnes for den værste siden ulykken i Tjernobyl i 1986 i den daværende sovjetrepublik Ukraine.

Og så sent som for 10 dage siden lovede den japanske premierminister, Shinzo Abe, at landets regering fremover vil spille en større rolle i arbejdet med at stoppe de radioaktive læk fra det havarerede atomkraftværk Fukushima.

- Ulykken i Fukushima kan ikke blive overladt til Tokyo Electric Power alene, sagde Abe.

- Regeringen vil bestræbe sig på at løse problemerne på en ansvarlig måde og klart og hurtigt informere den japanske befolkning og det internationale samfund, sagde Abe videre.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.