Ny lov skal ramme lån med åger-renter

Regeringen vil sikre, at forbrugere ikke ender i håbløs gæld på grund af kviklån

Foto Michael Bygballe

Foto Michael Bygballe

KØBENHAVN:Alt for mange danskere sidder fast i en gældsfælde på grund af hurtige lån, der kan fås på få timer over computeren eller via sms, men som til gengæld har en skyhøj rente.

Derfor vil regeringen vil nu slå hårdt ned på de hurtige lån allerede i næste måned med en forbrugerpolitisk lovpakke, skriver TV 2 Nyhederne.
Præcist hvordan regeringen vil gribe ind over for de hurtige lån, er endnu uklart.
- Jeg vil ikke løfte sløret for, hvad vi vil gøre helt præcist. Men der vil være tiltag, der adresserer lige præcis de her hurtige lån, siger SF's retsordfører Karina Lorentzen til TV 2 Nyhederne.
Forbrugerrådet håber, at den indtil videre hemmelige lovpakke vil indeholde et loft over, hvor høj en rente man kan byde forbrugerne.
Renten regnes ud i ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP beregner både startomkostninger, gebyrer og selve renten. Og mens man kan få almindelige banklån til under 10 procent i rente, så koster kviklånene nogle gange over 1.000 procent i rente.
- Hurtiglån bygger på en model, hvor man ikke vurderer, om folk har råd til at tage lånet. Til gengæld tager man så høj en rente, at man kommer til at tjene på det uanset hvad, siger Vagn Jelsø, afdelingschef ved Forbrugerrådet til TV 2 Nyhederne.
- Det er ikke rimeligt, fordi det bringer folk i ulykke, fastslår han.
Én af de danskere, som har fået problemer med de hurtige lån er Mike Jensen fra København, der nåede op på en kvart million kroner i samlet gæld nåede, før han for alvor fik øje på gælden.
Mike Jensen mener ikke, at det burde være tilladt at tage så høje renter.
- Det er en rigtig, rigtig ubehagelig følelse, siger Mike Jensen til TV 2 Nyhederne.
Mike Jensen har i dag fået nedbragt sin gæld til kun at omfatte et SU-lån./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.