Ny måde at klatre på

15.000 kroner skal sætte skub i ny aktivitet i Klitmøller

Det er en klatrevæg i stil med denne, som TGI Boulder vil lave i Klitmøller. Foto: TGI

Det er en klatrevæg i stil med denne, som TGI Boulder vil lave i Klitmøller. Foto: TGI

KLITMØLLER:Thisted Gymnastik og Idrætskultur favner efterhånden ret bredt, og de sidste måneder har foreningen arbejdet på at tilbyde klatring som en aktivitet blandt foreningens allerede 75 eksisterende tilbud. I den forbindelse har man søgt om tilskud til etablering af TGI Boulder på 15.000 kroner fra folkeoplysningsudvalget. Aktiviteten kommer til at ligge i Klitmøller, da det er det område, hvor foreningen oplever stor interesse for at komme lidt i højden.

Budgettet for opstarten er på 112.000 kroner.

Folkeoplysningsudvalget har valgt at bakke op om projektet, men under forudsætning af, at projektet er igangsat inden for et år.

- Det er jo en helt anden måde at lave en klatrevæg. Der kræves ikke noget sikkerhedsudstyr ud over en madras, siger Steffen Kjær Thiesen, som synes, at projektet virker tiltalende.

Boulder er den hurtigst voksende disiplin inden for klatresporten. Boulder betyder stor sten, og bouldering udføres således på klatrevægge af maksimalt 4,5 meters højde, uden reb men med madras som faldunderlag. Det er derfor den nemmeste form for klatring at tilgå for nye, da det er en nem og overskuelig sport at komme i gang med.

Der er fundet egnede lokaler til etablering af Boulderklubben - klatrevæggen opføres i en del af en nybygget lagerhal på Bolswigvej 12 i Klitmøller.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst