Udland

Ny måling giver Cameron vind i sejlene

Camerons konservative regeringsparti fører med fem procentpoint over Labour, viser måling en uge inden valget.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, og hans konservative partifæller står ifølge en ny meningsmåling til at blive valgets vindere, når briterne om en uge går til stemmeurnerne.

Målingen, der er foretaget af Ipsos-Mori og offentliggjort i avisen Evening Standard, giver de konservative en føring på 35 procent mod 30 procent til Labour.

De fleste meningsmålinger har ellers vist stort set dødt løb mellem de to store partier siden nytår.

Målingen kommer samtidig med, at Storbritanniens største tabloidavis, The Sun, bakker op om David Cameron og hans konservative parti, der kaldes "Tories".

- Det er Tories. Tories der har genopbygget økonomien, som Labour ødelagde, skriver The Sun, som også begrunder sin opbakning med, at Cameron har lovet briterne en folkeafstemning om det britiske EU-medlemskab.

The Suns skotske udgave bakker derimod op om det skotske nationalparti, SNP.

Meningsmålingerne viser, at Labour stort set vil blive udslettet af SNP ved valget i Skotland, mens det bliver meget tæt mellem de konservative og Labour i resten af landet.

Torsdag aften deltager tre af partilederne i den sidste store valgudsendelse på tv inden valget den 7. maj.

David Cameron og hans vicepremierminister, Nick Clegg, der er leder af Liberaldemokraterne, stiller op sammen med Labour-leder Ed Miliband i en særudgave af BBC-programmet Question Time, hvor publikum kan stille spørgsmål til de tre partiledere.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.