Frederikshavn

Ny maritim uddannelse på vej

Ny uddannelse i Frederikshavn skal sikre vodbinderi som fortsat vigtig del af dansk fiskeri

Vodbinderi er en vigtig del af dansk fiskeri.Privatfoto

Vodbinderi er en vigtig del af dansk fiskeri.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Vodbinderi er en vigtig del af dansk fiskeri, men branchen er truet på sin eksistens, og fiskeriet kan ikke få opfyldt behovet for reparation af net og udskiftning af trawl. En ny uddannelse i Frederikshavn skal sikre erhvervet den efterspurgte service og samtidig skabe arbejdspladser og vækst på havnene.

Trawl og netmontør, hedder uddannelsen, der er den første af sin art og som Frederikshavn Kommune og EUC Nord har konstateret behov for efter en analyse af branchens behov. Som Det Blå Danmarks Centrum vil Frederikshavn Kommune sikre fortsat fremgang i det maritime vækstniveau, og nødvendigheden af at tilføre en ny Trawl og netmontøruddannelse står klart.

Antal i frit fald

Antallet af vodbindere er i frit fald, og fiskerierhvervet kan ikke undvære kompetencen, der udgør et vigtigt led i værdiskabelsen både på de mindre havne og ikke mindst for at understøtte servicenetværket på Danmarks største fiskerihavn i Skagen.

- Da vi blotlagde omfanget af behovet for reparation af fiskenet og udskiftning af trawl, og så hvilke alvorlige konsekvenser det har for havnenes konkurrenceevne og fiskeriets vækstmuligheder, så kunne vi se, at det var et spørgsmål om at handle hurtigt, siger Kåre Holdt Madsen, fra Virksomhedsservice i Frederikshavn Kommune, der står bag initiativet til oprettelsen af uddannelsen i samarbejde med EUC Nord.

Flere arbejdspladser på vej

Uddannelsen understøtter Frederikshavn Kommunes mål om, at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsfaglig uddannelse. Der er stadig få ledige pladser på det første hold elever, der skal være Trawl og netmontører.

Eleverne begynder i uge 43, og de kan se frem til en uddannelse, der er en kombination af praktik og skoleforløb. Eleverne skal undervises i både produktion, men også vedligeholdelse af net og trawl. Uddannelsen, der kommer til at vare to et halvt år, er en såkaldt individuel tilrettelagt erhvervsuddannelse, undervisningen og også indkvartering af elever vil finde sted på EUC Nord i Frederikshavn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.