Ny maskine skaffer nye arbejdspladser

PANDRUP:Den melede stålmaskine, der endnu ikke er helt færdigmonteret ved endevæggen på pizzafabrikken Real Pizza på Hjulmagervej har mange evner. Den kan rulle dejen ud i den ønskede tykkelse og producere pizzabundne på samlebånd, men den kan også skaffe nye arbejdspladser. Real Pizza skal nemlig til at producere pizzaer til supermarkedernes frysediske, og Super Best samt en anden stor danske supermarkedskæde er blandt de første aftagere. Med de nye store ordrer er en ny maskine nødvendig, og således kommer fabrikken til at mangle arbejdskraft. - Vi har ti medarbejdere i øjeblikket, men inden for de næste par måneder, forventer vi, at vi får brug for 10-15 mere, siger direktør for Real Pizza, Jan Christensen. Selvom det er lavsæson i madproduktionen er der travlhed på den lille fabrik. Ved siden af maskinen arbejder de ansatte hårdt med at røre tomatsovs og sortere brune bønner til chili con carne. Store kasser med bønner står stablet og grønne pebertern ligger spredt på betongulvet. Ingen forskel fra Flextronics De ansatte hos Jan Christensen er fortrinsvis specialarbejdere. De nye medarbejdere kommer til at arbejde med maskinerne, men skal også være parat til at blande røde pebertern sammen med grønne. Jan Christensen mener ikke, at der er meget forskel på at være specialarbejder på Flextronics og på at være det på Real Pizza. - Der er selvfølgelig nogle kurser man skal på, men efter et par timer på fabrikken kan man nogenlunde følge med, fortæller han. Langt de fleste af pizzaerne i supermarkederne er stemplet med et udenlandsk logo, og frosne pizzaer i papbokse har egentlig aldrig interesseret Jan Christensen synderligt før nu. Tidligere har Real Pizza mest produceret mad til skoler og forlystelsesparker, men Jan Christensen glæder sig til at få de nye frosne produkter ud i butikkerne. Godt nok er pizzaerne pakket ind i papkasser, som alle deres udenlandske artsfæller, men en pizza fra fabrikken er tilsyneladende mere og andet end en almindelig ”pappizza”. - Vi laver vores pizzaer efter traditionelle opskrifter, for som lille producent er det kvaliteten, vi skal overleve på, siger han.