Udland

Ny massakre i Nigeria: Bevæbnede islamister dræber 47

Boko Haram slog til i nattemørket, lyder det. Gruppen truer også med at angribe Nigerias olierige områder.

Den islamistiske gruppe Boko Haram har onsdag stået bag endnu en massakre i det uroplagede Nigeria.

Bevæbnede mænd slog til mod byen Bama i den nordøstlige del af landet. Her angreb de en skole og slog 47 mennesker ihjel - flere blev skudt og brændt, lyder det fra politiet og øjenvidner.

Den lokale politichef bekræfter dødstallet i delstaten Borno, som ligger i epicentret for det islamistiske oprør, som har kostet tusindvis af menneskeliv siden 2009. Adskillige flere er blevet kvæstet i urolighederne, tilføjer han.

- Boko Haram ankom klokken fire - lige da vi skulle til at gøre os klar til morgenbønnen, siger en af de lokale beboere i Bama og tilføjer:

- Der var skyderi overalt. Flere døde. Studerende var nødt til at løbe for livet, da de angreb et college for piger.

Onsdagens massakre er en blandt flere den seneste tid. Søndag blev 106 mennesker slået ihjel i en landsby i den nordøstlige del af landet - butikker blev plyndret og huse brændt ned.

For omkring to uger siden stod Boko Haram bag et angreb mod to andre landsbyer i Borno, hvor 43 personer blev dræbt.

Boko Haram betyder "vestlig uddannelse er en synd". Gruppen har været aktiv i den nordlige del af landet med angreb, der primært har været rettet mod kristne.

Boko Haram kæmper blandt andet for, at sharia-lov skal indføres i hele Nigeria. Den islamiske gruppe betegnes som en terrorgruppe i USA.

Lederen af Boko Haram, Abubakar Shekau, truer onsdag med at angribe Nigerdeltaet i Nigeria, hvor der er store olieforekomster, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst