Ny minigolfbane erstatter bydam

Puljemidler fra Sundhed for pengene har finansieret anlæg i Nørager

Ole Jensen ogMartin Damgård (foto)
Jesper Hansen foran den nye attraktion i Nørager by, minigolfbanen i Anlægget på Anlægsvej.
Nørager 30. maj 2018 13:25 - Opdateret 30. maj 2018 13:25

NØRAGER: Nørager by har nu fået en ny attraktion, nemlig en 18 hullers stor minigolfbane placeret i Anlægget nabo til Nørager Ældrecenter på Anlægsvej.

En gruppe af frivillige lokale borgere brugte kronprinsens fødselsdag lørdag til at anlægge minigolfbanen på det område, hvor den gamle bydam oprindelig lå inden den i 2016 blev tildækket med jord og tilsået med græs.

- Vi var omkring 15 frivillige, der gik i gang med det praktiske arbejde klokken ni om morgenen.

Der var både repræsentanter for lokalrådet, borgerforeningen og vedligeholdet, som er en underafdeling af borgerforeningen. Men også andre borgere var mødt frem for at hjælpe, og omkring klokken 17.30 var minigolfbane færdigetableret, forklarer Jesper Hansen og tilføjer:

- I løbet af dagen nød de mange frivillige sponsorerede bidrag fra både byens bager og pizzaforretning.

Sundhed for pengene midler

Jesper Hansen flyttede sammen med sin familie til Nørager by for omkring 10 år siden og har efter eget udsagn løbende kunnet følge med i bydammens forfald på Anlægsvej frem til tildækningen med jord og græstæppe i 2016.

- Min egen rolle i forbindelse med den nye minigolfbane er, at jeg i 2017 stod bag ansøgningen om økonomisk støtte fra borgerbudgettet Sundhed for pengene. Her fik Nørager 65.000 kr. tildelt i puljemidler, hvor vi nu har brugt mellem 10.000 og 12.000 kr. til indkøb og anlæg af minigolfbanen, forklarer Jesper Hansen, der også er suppleant i lokalrådet.

Lokal interesse for baneanlæg

Han har store forventninger til, at minigolfbanen vil blive en populær ny attraktion for borgerne i Nørager by uanset alder.

- Under lørdagens frivillige arbejde blev anlægsprojektet fulgt med stor opmærksomhed af byens borgere inklusiv de nærmeste naboer på Anlægsvej. Og vi var knap færdige med arbejdet sent lørdag eftermiddag, før de første var i fuld gang med at indvie minigolfbanen, forklarer han.

Der skal nu afklares et system for, hvor interesserede minigolfspillere fremover kan låne køller og kugler, og her nævner Jesper Hansen byens købmandsbutik, bagerforretning og genbrugsbutik som en mulighed for opbevaring.

- En alternativ løsning kunne være, at folk købte deres eget udstyr og, at vi måske arrangerede et fælles indkøb af køller og bolde for ved mængderabat, at opnå en fordelagtig pris, bemærker han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...