Ny model skærper økonomiske krav til håndboldklubber

De danske håndboldklubber skal fremover have flere penge i kassen for at få lov til at spille elitehåndbold.

Ny model skærper økonomiske krav til håndboldklubber

Flere håndboldklubber har i den igangværende sæson været i økonomisk uføre. Værst gik det i kvindernes liga, hvor Slagelse tidligere på året måtte opgive at fortsatte med professionel håndbold.

Og det er langt fra første gang, dansk håndbold rammes af konkurser.

Også KIF Vejen har haft konkursen truende tæt på i år, men her har man i hvert fald i denne omgang akkurat reddet overlevelsen.

Nu skal der strammes op på økonomien i dansk håndbold.

Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold meddeler tirsdag, at man i det fælles forum "Udvalget for Professionel Håndbold" er nået frem til en økonomisk model, der fremadrettet skal sikre, at fundamentet for eliteklubberne stabiliseres.

Projektet kaldes "Finansiel stabilitet", og herigennem vil man at sikre en større egenkapital i klubberne, så spillere og trænere har større sikkerhed for at få udbetalt løn. også når tilskuerne svigter, eller sponsoraftalerne ikke helt bliver så gode som forventet.

I dag skal klubberne kunne præsentere en ansvarlig kapital på 25 procent af lønsummen. Inden 2016 skal kapitalen være på 33,33 procent af den samlede lønsum, og som noget nyt skal også cheftrænerens løn regnes med.

Det meddeler aftalens parter i en pressemeddelelse.

De stigende krav til klubberne træder først i kraft 1. juli næste år, mange klubber er allerede så langt i deres dispositioner for næste sæson, at det ikke kan ændres før.

- Jeg synes, det er uhyre væsentligt, at vi i klubberne og DHF går sammen om at forsvare de fælles værdier, der ligger i det enestående brand, dansk håndbold har, siger formand for Divisionsforeningen Håndbold, Jens Christensen.

Også hos Dansk Håndbold Forbund glæder man sig over aftalen, der skal sikre, at dansk håndbold undgår konkurser fremadrettet.

- Vores dialog med klubberne har hele vejen igennem været præget af, at alle parter vil håndbolden det bedste, og vi har gennem en frugtbar proces fået understreget, at det er ansvarlig økonomisk adfærd, der skal drive vores sport fremad, siger Per Bertelsen, der er formand for DHF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst