Sæby

Ny natursti åbner på søndag

Professorens plantage syd for Sæby er blevet mere besøgsvenlig

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Solsbækstien, er den nye tre kilometerlange natursti gennem Professorens plantage, som ligger mellem Solsbæksvej og havet. Vagn Kraglund fik ideen og er stolt over, at stien og de andre aktivitetsmuligheder er blevet til virkelighed. Foto: Michael Bygballe

SÆBY: Sæby Sydstrand skal indvies søndag 11. september i forbindelse med arrangementet Naturens dag. Arrangementet Naturens dag byder på forskellige aktiviteter for børn og voksne, og så har man mulighed for at gå den 3 km lange tur rundt i Professorens plantage.

Projektet har i alt kostet 433.000 kroner. Halvdelen af beløbet er såkaldte vindmøllepenge, d.v.s. søgt gennem Grøn Ordning, som er penge, der kan søges i områder, hvor der er sat vindmøller op.

Turistdirektør i Frederikshavn Kommune René Zeeberg og undertegnede kommer denne første septemberdag i bil for at mødes med Vagn Kraglund, og parkerer på den sydligste af de to parkeringspladser, som fører ind fra Solsbæksvej, i daglig tale kaldet parkeringspladsen tæt på shelteret.

Sæby Sydstrand synes turistchefen René Zeeberg er et fint signal til turisterne især dem, der bor i nærheden af Sæby.

- Der er vel omkring fire kilometer til Sæby, og gæsterne vil kunne tage en tur herud på cykel herud, måske hygge sig med et bål ved shelteret, og vi ved, at især tyske turister både yngre og ældre gerne vil have denne slags naturoplevelser. Her er fredeligt og en strand tæt på. Samtidig er det også en kæmpe gevinst for vores store sommerhusområder Nørklit og Sønderklit med mere end 500 sommerhuse, mener han, og nyder denne tur på en skøn sensommerdag, hvor den helt særlige duft af plantage møder en.

Klitheden er i øvrigt rig på bær og urter til snapsen. Man kan f.eks. plukke perikon og gul snerre, begge planter er fremragende til brygning af bjesk. Til gengæld opdager vi ingen spisesvampe på vores "walk and talk".

- Hvis I synes stien er lidt ujævn, så er planen, at kommunen jævner den ud næste forår, når underlaget har fået tid til at sætte sig, siger Vagn Kraglund og forklarer også, at man mangler at sætte motionsredskaber op på stien ved fællesarealet Klitvej/Harestien og i det grønne område tæt på shelteret. Nu glæder han sig til at møde mange nye og velkendte ansigter på stien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.