Ny nordjysk rejseplan med det hele: Bus, tog, taxa, bycykler og samkørsel

Brugere af offentlig transport kan fra mandag lægge en rejseplan, der inkluderer alternativer som samkørsel

Arkivfoto: Andreas Falck

Arkivfoto: Andreas Falck

NORDJYLLAND:Hvis man skal fra A til B i Nordjylland, kan man fra mandag lægge en rejseplan via en app, der kombinerer bus, tog, taxa og et lift fra en bilist, der skal samme vej.

Nordjyllands Trafikselskab lancerer en ny udgave af rejseplanen, som kombinerer offentlig transport med alternative transportformer som for eksempel samkørselstjenesten GoMore.

Det oplyser Nordjyllands Trafikselskab.

Ifølge Nordjyllands Trafikselskabs direktør, Thomas Øster, handler det om en ny måde at anskue den kollektive trafik i Danmark på, når man danner partnerskaber med private aktører. Det skal være samspil frem for konkurrence.

- MinRejseplan er en udvidelse af den rejseplan, som mange danskere allerede kender og er glade for. Det er et pilotprojekt i Nordjylland, som har til hovedformål at give god mobilitet til nordjyderne, siger Thomas Øster.

- En af udfordringerne i en region som vores er, at der er mange der bor på landet i tyndt befolkede områder. Trafikal sammenhængskraft mellem land og by er meget vigtigt for os. Der er det traditionelle kollektive trafikprodukt ikke altid nok, siger han.

GoMore er en samkørselstjeneste, hvor bilejere via en digital platform kan udbyde et lift mod betaling. Også passagerer kan efterspørge et lift. Dermed er der ingen garanti for, at der er et lift, der passer til den rejse, man planlægger.

Også taxa-appen Moove er en del af MinRejseplan.

- Når man laver en søgning fra A til B, vil der komme tre muligheder op. En, der fungerer nu og her, den billigste og den hurtigste, siger Thomas Øster.

- Hvis samkørsel ikke lige passer, kan det for eksempel være, at en kombination af bus, tog og taxa er det, der bringer en frem på den bedst mulige måde, tilføjer han.

Den nordjyske MinRejseplan er udviklet af den landsdækkende Rejseplanen, der ejes af alle trafikvirksomhederne i Danmark.

Målet er, at det nordjyske pilotprojekt skal udbredes til resten af landet fra årsskiftet, fortæller administrerende direktør Christina Hvid fra Rejseplanen.

- På sigt er ambitionen at vise alle de transportformer og mobilitetstilbud, der findes for at komme fra A til B, siger hun i pressemeddelelsen.

- Det betyder, at Rejseplanen ? ud over bus, tog, metro, letbane og færger og nu samkørsel og taxa ? også i nær fremtid vil vise fjernbusser, indenrigsfly, delebiler, delecykler, førerløse busser med mere for hele Danmark, siger Christina Hvid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.